Υλικά για 4 άτομα

  • 500 γρ. σπαγγέτι
  • 350 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλο
  • 1 κουταλάκι κάρι
  • ½ κουταλάκι πάπρικα
  • 1 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού
  • ½ κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
  • 1 κουταλιά κορν φλάουρ
  • ½ φλιτζάνι γάλα
  • 1 ποτηράκι λευκό κρασί
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Τριμμένο Πεκορίνο
  • Αλάτι

Εκτέλεση

  1. Βράζετε το σπαγγέτι σε μπόλικο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
  2. Κόβετε το φιλέτο κοτόπουλο σε μικρές μπουκίτσες. Βάζετε σε ένα μεγάλο τηγάνι το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ελαφρά ρίχνετε τις μπουκίτσες κοτόπουλο και τις σοτάρετε. Πασπαλίζετε με το κάρι, το αλάτι, την πάπρικα, το ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού και σβήνετε με το κρασί. Τα αφήνετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ροδίσουν.
  3. Στη συνέχεια, διαλύετε το κορν φλάουρ στο γάλα και το προσθέτετε και αυτό στο τηγάνι συνεχίζοντας το μαγείρεμα μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  4. Αδειάζετε τα μακαρόνια στο τηγάνι με το κοτόπουλο και τα σερβίρετε ζεστά με τριμμένο Πεκορίνο.