Panacotta με κατσικίσιο τυρί και tartare ντομάτας
Η ντομάτα αλλάζει μια ιταλική συνταγή ζαχαροπλαστικής και την μετατρέπει σε εξαίσιο αλμυρό πιάτο
- Η Αθηνά Λινού κάνει μήνυση στον Πολάκη – Καταθέτει δεκάδες κούτες με χιλιάδες έγγραφα στην εισαγγελία
- «Σκανδαλώδη» κατά τον Μπάιντεν τα εντάλματα σύλληψης για Νετανιάχου και Γκάλαντ
- Τα ζώδια σήμερα: Αστρολογία ώρα μηδέν
- Διακόπηκε για δεύτερη φορά η δίκη των Σπαρτιατών - Δεν εμφανίστηκε ξανά ο Στίγκας
Προετοιμασία 15′, Αναμονή 6 ώρες
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)
5 γρ. φύλλα ζελατίνης (ζαχαροπλαστικής)
150 ml κρέμα γάλακτος
150 γρ. κατσικίσιο μαλακό τυρί, π.χ. ανεβατό (φρέσκο τυρί από τα Γρεβενά με μαλακή υφή και δροσερή γεύση), αμαρίνο (αλειφώδες ρεθυμνιώτικο τυρί με ντελικάτη γεύση και «σπίρτο»)
200 γρ. ντοματίνια
100 ml ελαιόλαδο
25 γρ. ξίδι καλής ποιότητας από κρασί
1 λεμόνι
10 φύλλα κόλιαντρο ψιλοκομμένα
1 φρέσκο κρεμμύδι
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βάζουμε τη ζελατίνη σε παγωμένο νερό να μαλακώσει για 10′-15′.
Συγχρόνως, βράζουμε σε χαμηλή φωτιά την κρέμα και προσθέτουμε το κατσικίσιο τυρί, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Σουρώνουμε και στύβουμε καλά με τα χέρια μας τη ζελατίνη και την προσθέτουμε στο μείγμα κρέμας – τυριού. Ανακατεύουμε καλά και γρήγορα μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη και το μοιράζουμε σε 4 ποτήρια.
Τα βάζουμε για 6 ώρες στο ψυγείο.
Κόβουμε τα ντοματίνια στα 4 και τα μαρινάρουμε με το ελαιόλαδο, το ξίδι, το ξύσμα λεμονιού, αλάτι, πιπέρι, τα ψιλοκομμένα φύλλα κόλιαντρου και το άσπρο κομμάτι του φρέσκου κρεμμυδιού ψιλοκομμένο.
Το μοιράζουμε στα ποτήρια και σερβίρουμε.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις