CNN TURK: Αυτοί είναι οι τέσσερις λόγοι που το Oruc Reis επέστρεψε στην Αν. Μεσόγειο
Το τηλεοπτικό δίκτυο CNNTurk -επικαλούμενο τουρκικές διπλωματικές πηγές- παραθέτει τέσσερις λόγους για την επιστροφή του Oruc Reis στην Ανατολική Μεσόγειο
- Η Ουγγαρία δίνει άσυλο σε πρώην υφυπουργό της Πολωνίας - Σε βάρος του ισχύει ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης
- Ο Σεργκέι Λαβρόφ υπαινίχθηκε έναν από τους όρους λήξης του πολέμου με την Ουκρανία
- Πώς η υπόθεση Πελικό έδωσε άλλες διαστάσεις στη σεξουαλική βία
- Η Κριστίνα Αγκιλέρα κάνει επίδειξη στήθους καθώς κλείνει τα 44 της με topless «κοστούμι γενεθλίων»
Να ανοίξει την ατζέντα των διερευνητικών επαφών και να δημιουργήσει τετελεσμένα σε βάρος της Αθήνας επιδιώκει η Άγκυρα με την αποστολή του Oruc Reis στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, νοτίως του Καστελλορίζου.
Με την Άγκυρα να φέρνει τα πράγματα στο σημείο μηδέν, δύο είναι οι βασικές κόκκινες γραμμές που θέτει η Αθήνα για να αντιμετωπίσει την αναβάθμιση των επιθετικών ενεργειών της γειτονικής χώρας:
α) Δεν υπάρχουν διερευνητικές επαφές με το Oruc Reis στο Καστελλόριζο και β) αποτροπή της εισόδου του στα 12 μίλια των χωρικών υδάτων, κάτι που αναμένεται να θέσει στη συνάντηση που θα έχει με τον γερμανό υπουργό Εξωτερικών, Χάικο Μάας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Οι τέσσερις λόγοι σύμφωνα με την Άγκυρα
Την ίδια στιγμή, το τηλεοπτικό δίκτυο CNNTurk -επικαλούμενο τουρκικές διπλωματικές πηγές- παραθέτει τέσσερις λόγους για την επιστροφή του Oruc Reis στην Ανατολική Μεσόγειο.
Οι εν λόγω πηγές υποστηρίζουν ότι πρώτον, δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη η επιστροφή του Oruc Reis στην περιοχή, καθώς τούρκοι αξιωματούχοι είχαν δηλώσει πολλές φορές ότι μόλις τελείωνε η συντήρηση το ερευνητικό σκάφος θα επέστρεφε.Κατά τις ίδιες τουρκικές πηγές, η Ελλάδα δεν αξιοποίησε σωστά αυτή την περίοδο.
Δεύτερον, η Ελλάδα -όπως υποστηρίζουν- δεν εγκατέλειψε τις μαξιμαλιστικές της αξιώσεις. Σύμφωνα με την Αγκυρα, ενώ η ΕΕ και οι ΗΠΑ δήλωσαν ότι απορρίπτουν τον Χάρτη της Σεβίλλης, από την Ελλάδα δεν υπήρξε επίσημη δήλωση ότι δεν αναγνωρίζεται.
Τρίτον, η Σύνοδος της ΕΕ για την Τουρκία ήταν «μία απογοήτευση» για τον Ερντογάν με στελέχη του καθεστώτος να προειδοποιούν εξαρχής ότι τα αποτελέσματα της Συνόδου μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά τον διάλογο.
Τέταρτον, οι διπλωματικές πηγές που επικαλείται το CNNTurk επιμένουν να υποστηρίζουν ότι η Αγκυρα δεν βρήκε πλήρη ανταπόκριση στις εκκλήσεις της για ειλικρινή διάλογο.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις