Δελφίνι – ρομπότ θα αντικαταστήσει τα αληθινά ζώα στα πάρκα
Η εταιρεία που δημιούργησε τα δελφίνια - ρομπότ ελπίζει πως τέτοιου είδους animatronics, που χρησιμοποιούνται σε ταινίες, θα μπορούν να χρησιμοποιούνται για την ψυχαγωγία των επισκεπτών σε θεματικά πάρκα, αντί για πραγματικά ζώα που ζουν σε συνθήκες αιχμαλωσίας.
Κολυμπάει πάνω κάτω στην πισίνα ανάμεσα στους κολυμβητές, σαν τα δελφίνια που έχουν εκπαιδευτεί για να περνάνε μέσα από στεφάνια και να κάνουν ακροβατικά. Δεν είναι ωστόσο πραγματικό δελφίνι, αλλά ένα ρομπότ για ζωολογικούς κήπους.
Όπως αναφέρει το Reuters, παρατηρητές λένε πως το τηλεχειριζόμενο δελφίνι της Edge Innovations μοιάζει σαν πραγματικό- σε βαθμό που μπόρεσε να «ξεγελάσει» και μια γυναίκα που κολύμπησε μαζί του.
Η Edge Innovations, εταιρεία στις ΗΠΑ με τμήμα που εξειδικεύεται στα animatronics και τα ειδικά εφέ, σχεδίασε το ρομποτικό δελφίνι, με την τιμή του να αρχίζει από τα 3 εκατ. δολάρια και να φτάνει ως τα 5 εκατ.
Θα χρησιμοποιούνται σε θεάματα
Η εταιρεία ελπίζει πως τέτοιου είδους animatronics, που χρησιμοποιούνται σε ταινίες, θα μπορούν να χρησιμοποιούνται για την ψυχαγωγία των επισκεπτών σε θεματικά πάρκα, αντί για πραγματικά ζώα που ζουν σε συνθήκες αιχμαλωσίας. Σε αυτό το πλαίσιο, επισκέπτες θα μπορούσαν να κολυμπάνε και μαζί με μεγάλους λευκούς καρχαρίες ή ακόμα και προϊστορικά πλάσματα.
«Υπάρχουν περίπου 3.000 δελφίνια αυτή τη στιγμή σε αιχμαλωσία, που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή εκατομμυρίων δολαρίων, απλά για εμπειρίες με δελφίνια. Οπότε υπάρχει προφανώς μια διάθεση να αγαπήσει ο κόσμος και να μάθει για τα δελφίνια» είπε ο Γουόλτ Κόντι, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.
«Θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε αυτή τη διάθεση και να προσφέρουμε διαφορετικούς τρόπους για να ερωτευτεί ο κόσμος τα δελφίνια», αναφέρει.
Τα animatronics θα μπορούσαν να φέρουν πίσω στους ζωολογικούς κήπους και τα θεματικά πάρκα το κοινό που αποδοκιμάζει τη χρήση αληθινών, ζωντανών ζώων, είπε ο Κόντι.
Σημειώνεται πως περίπου 20 ευρωπαϊκές χώρες έχουν ήδη απαγορεύσει ή περιορίσει την παρουσία άγριων ζώων σε τσίρκα.
Στα κεντρικά της εταιρείας στην Καλιφόρνια, ένα 250 κιλών και 2,5 μέτρων animatronic δελφίνι, με δέρμα φτιαγμένο από ιατρική σιλικόνη, χρησιμοποιήθηκε σε ένα πρόγραμμα για σχολεία σε συνεργασία με την TeachKind, που υπάγεται στην ΡΕΤΑ. Σημειώνεται πως η Edge έφτιαξε επίσης τα πλάσματα που χρησιμοποιήθηκαν σε ταινίες όπως το «Free Willy», το «Deep Blue Sea» και το «Anaconda».
- Σε ποιόν πολιτισμό άνδρες και γυναίκες ξεδοντιάζονταν για να αρέσουν;
- ΠΑΣΟΚ vs ΝΔ: Και τώρα οι δυο τους
- Γερμανία: Ο «χορός» των υποψήφιων καγκελάριων και τα στραβοπατήματα του Όλαφ Σολτς
- Τύμπανα πολέμου
- Ουκρανία: Ρωσία και ΗΠΑ μάχονται για το πλεονέκτημα εν όψει της επιστροφής του Ντόναλντ Τραμπ
- ΙΟΒΕ:Μείζον εθνικό πρόβλημα η μείωση και γήρανση του πληθυσμού – Αρνητικό το φυσικό ισοζύγιο σε 13 περιφέρειες