Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Γιατί η δεξιά έχει ένα τεράστιο πλεονέκτημα στο Facebook ;

Γιατί η δεξιά έχει ένα τεράστιο πλεονέκτημα στο Facebook ;

Ένα στέλεχος της εταιρείας απαντά στους ισχυρισμούς περί «προκατάληψης»

Καθ ‘όλη τη διάρκεια του 2020, οι Δημοκρατικοί έχουν καταγγείλει το Facebook με αυξανόμενη αγριότητα ως «δεξιό echo chamber» με «συντηρητική προκατάληψη» που δίνει πλεονέκτημα στον Ντόναλντ Τραμπ τον Νοέμβριο.

Γιατί προβάλλονται περισσότερο οι δεξιοί;

Αλλά το Facebook λέει ότι υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο οι δεξιές προσωπικότητες έχουν περισσότερη εμφάνιση.

Δεν είναι ότι ο αλγόριθμος ευνοεί τους συντηρητικούς – η εταιρεία έχει από καιρό υποστηρίξει ότι η πλατφόρμα της είναι ουδέτερη. Αντ ‘αυτού, η δεξιά είναι καλύτερη στη σύνδεση με άτομα σε πιο «προσωπικό-συναισθηματικό» επίπεδο.

«Ο λαϊκισμός των δεξιών είναι πάντα πιο συναρπαστικός», δήλωσε ένα στέλεχος του Facebook σε πρόσφατη συνέντευξη με δημοσιογράφους της POLITICO, όταν ρωτήθηκε γιατί οι σελίδες των συντηρητικών οδηγούν σε τόσο υψηλές αλληλεπιδράσεις, αγγίζοντας θέματα όπως «έθνος, προστασία, θυμό, φόβο».

«Αυτό συνέβαινε και στη δεκαετία του 30’. Δεν εφευρέθηκε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης – απλά βλέπετε αυτά τα αντανακλαστικά που αντανακλώνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δε δημιουργήθηκαν από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», προσέθεσε το στέλεχος.

«…Οι άνθρωποι ανταποκρίνονται στο συναρπαστικό συναίσθημα πολύ περισσότερο από εκείνους που κάνουν, ξέρετε, «στεγνή ειδησεογραφική κάλυψη… Αυτό δεν εφευρέθηκε πριν από 15 χρόνια όταν Ο Mark Zuckerberg ξεκίνησε το Facebook».

Στο τελευταίο τμήμα της καμπάνιας του 2020, οι δημοσιεύσεις του Facebook με την μεγαλύτερη αλληλεπίδραση στις Ηνωμένες Πολιτείες τις περισσότερες μέρες – μετρούμενες από επισημάνσεις «μου αρέσει», σχόλια, κοινοποιήσεις και αντιδράσεις – προέρχονται από συντηρητικές φωνές εκτός των mainstream media: Dan Bongino, Ben Shapiro, David Harris, Jr., Franklin Graham και «Blue Lives Matter», σύμφωνα με το εργαλείο Crowdtangle που ανήκει στο Facebook.

Η προσωπική σελίδα του Trump κατατάσσεται επίσης τακτικά στην κορυφή της λίστας, πράγμα που του επιτρέπει να γίνει εκδότης μόνος του και να περιηγείται στα παραδοσιακά μέσα.

Sports in

«Τρομάζει» η Team USA, διέλυσε τους Σέρβους σε φιλικό (79-105)

Παίζοντας όσο χρειάστηκε, η Εθνική ομάδα των ΗΠΑ επιβλήθηκε εύκολα της Σερβίας με 105-79 σε φιλική αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024