Σάββατο 20 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Συναγερμός στο ΑΧΕΠΑ - 10 κρούσματα στο προσωπικό

Κοροναϊός : Συναγερμός στο ΑΧΕΠΑ – 10 κρούσματα στο προσωπικό

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, έχουν βρεθεί από χθες μέχρι σήμερα πάνω από 10 κρούσματα κοροναϊού σε διοικητικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό. 

Συναγερμός έχει σημάνει στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, έχουν βρεθεί από χθες μέχρι σήμερα πάνω από 10 κρούσματα κοροναϊού στο διοικητικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό του νοσοκομείου.

‘Οπως ανέφερε ο κ. Γιαννακός στο in.gr έχουν εντοπιστεί κρούσματα σε προσωπικό στα εργαστήρια του νοσοκομείου, αλλά και στην καρδιοχειρουργική πτέρυγα.

«Υπάρχουν 200 συνάδελφοι σε όλη τη χώρα που βρίσκονται σπίτι τους με αναρρωτική. Πιστεύουμε πως η διασπορά στο ΑΧΕΠΑ θα είναι μεγάλη», ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, αναφέροντας πως οι υγειονομικοί αυτή την ώρα κάνουν ουρές για να υποβληθούν σε τεστ στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

H Βόρεια Ελλάδα στο στόχαστρο των ειδικών

Την ίδια ώρα η επιδημιολογική κατάσταση σε πόλεις της βόρειας Ελλάδας είναι αυτή που μπαίνει στο επίκεντρο των ειδικών, ενώ οι αρχές παραμένουν σε επιφυλακή λόγω νέων εστιών έπειτα από εντοπισμό κρουσμάτων σε σχολεία, νοσοκομεία, γηροκομεία, φυλακές και σώματα ασφαλείας.

 Έντονη ανησυχία για την Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη η κατάσταση κρίνεται σοβαρή, καθώς τα κρούσματα έχουν αυξηθεί σημαντικά. Τα επιδημιολογικά δεδομένα της πόλης και η υγειονομική επιβάρυνση που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες, εξετάστηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές στη σύσκεψη εκφράστηκε έντονη ανησυχία για την αυξητική τάση των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη και τους όμορους Δήμους ενώ επισημάνθηκε ιδιαίτερα το γεγονός ότι ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων ήταν τα 33 έτη, γεγονός που σημαίνει ότι το πρόβλημα είναι πιο έντονο στις νεότερες ηλικίες. 

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι τονίστηκε η ανάγκη αυστηρής εφαρμογής των υγειονομικών κανόνων και συζητήθηκαν οι τρόποι, κυρίως μέσω των εποπτικών μηχανισμών, ώστε να περιοριστεί η εικόνα χαλάρωσης που παρατηρείται, η συνέχιση της οποίας θα είχε ως αποτέλεσμα το ενδεχόμενο η Θεσσαλονίκη να περάσει στο «πορτοκαλί» επίπεδο προληπτικών μέτρων και κανόνων.

Ενδεικτική της ανησυχίας πάντως για τη Θεσσαλονίκη είναι η δήλωση που έκανε μετά τη σύσκεψη ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας στην οποία τόνισε ότι η προσπάθεια που πρέπει να γίνει στην περιοχή «πρέπει να είναι συλλογική, για να αποφύγουμε την επιβολή νέων επώδυνων περιοριστικών μέτρων και την πιθανότητα ενός lockdown, που θα λειτουργήσει καταστροφικά για την οικονομία και την κοινωνία».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, σημείωσε ότι δεν αποφασίστηκαν νέα περιοριστικά μέτρα, είπε ωστόσο ότι «ο Δήμος Θεσσαλονίκης και η Δημοτική Αστυνομία θα αρχίσει από αύριο εκτεταμένους ελέγχους για την τήρηση των μέτρων.

Sports in

Απόβαση στη Γαλλία

Αρκετές μέρες πριν τους αγώνες τους οι Ελληνες αθλητές και αθλήτριες εγκλιματίζονται σε συνθήκες Ολυμπιακών Αγώνων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Ιουλίου 2024