Ζουμερό μπιφτέκι
Είναι αρκετά πικάντικο – γι αυτό και μπορεί να έχει και θέση μεζέ
- Τα κινεζικά «Περλ Χάρμπορ» πίσω από παραδεισένιους τουριστικούς προορισμούς που τρομάζουν την Ουάσινγκτον
- Πώς η Google μας λέει αυτό που θέλουμε να ακούσουμε
- Halloween: «Γάτες» εναντίον Ρεπουμπλικανών στην παρέλαση της Νέας Υόρκης
- Θρήνος στην Εύβοια με τον νεκρό πυροσβέστη – Βίντεο με την αεροδιακομιδή
Προετοιμασία 10΄, Αναμονή: 2 ώρες, Ψήσιμο: στον φούρνο 15΄, στο τηγάνι 10΄, στη σχάρα 12΄
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)
1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς, από λάπα
1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
½ κ.σ. καπνιστή πάπρικα
½ κ.σ. ξερός δυόσμος
3 κ.σ. νερό
2 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε τον κιμά από κάτω προς τα πάνω απαλά. Εάν είναι κάπως σφικτός, ρίχνουμε λίγες ακόμα σταγόνες νερό για να γίνει πιο αφράτος. Αφήνουμε στο ψυγείο το μπολ, σκεπασμένο με μεμβράνη, τουλάχιστον για 2 ώρες (είναι ακόμα καλύτερα αποβραδίς).
Πλάθουμε με λαδωμένα χέρι μπιφτέκια των 150 γρ. και πάχους 1 1/2 εκ. Ψήνουμε σε τηγάνι με λίγο λάδι, ή σε σχαροτήγανο σε μέτρια φωτιά για 5’ από κάθε πλευρά, ή στο γκριλ με ένα ταψάκι με νερό από κάτω (6 ‘ κάθε πλευρά), ή σε ταψί με λαδόκολλα για περίπου 15’ .
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις