Εκπνέει η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα Grants4Ag
Στις 31 Οκτωβρίου εκπνέει η προθεσμία για την υποβολή αίτησης χρηματοδότησης στο πρόγραμμα Grants4Ag της Bayer.
- Λήγει το τελεσίγραφο της Ουάσιγκτον στο Ισραήλ – Τι αποκαλύπτει η Washington Post
- Οι αναρτήσεις της Ειρήνης μετά το θάνατο κάθε παιδιού στην Αμαλιάδα
- «Ευχαριστώ, αλλά δεν»: Η βασίλισσα Ελισάβετ αρνήθηκε το Νόμπελ Ειρήνης
- Σκάνδαλο υποκλοπών, slapp αγωγές Δημητριάδη, ελευθερία του Τύπου και η σημασία της για τη δημοκρατία
Στις 31 Οκτωβρίου εκπνέει η προθεσμία για την υποβολή αίτησης χρηματοδότησης στο πρόγραμμα Grants4Ag της Bayer.
Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία Grants4Ag δημιουργήθηκε το 2015 και παρέχει στους ερευνητές επιστημονική και οικονομική στήριξη για να αναπτύξουν νέες ιδέες και λύσεις για όλους τους τομείς της Έρευνας και Ανάπτυξης στον κλάδο της γεωργίας.
«Τα προηγούμενα προγράμματα Grants4 κατάφεραν να προσελκύσουν κορυφαίες προτάσεις σε εξειδικευμένα πεδία – συγκεκριμένα στα Biologicals και προϊόντα βιοτεχνολογίας» δήλωσε ο Phil Taylor, Open Innovation Business Partner στον Τομέα Επιστήμης Γεωργίας. «Το νέο μοντέλο Grants4Ag εκτείνει το εύρος του σε μεγαλύτερο αριθμό πιθανών υποψηφίων και συνεπώς σε ποικίλες και διαφορετικές καινοτομίες».
Όπως και με τα προηγούμενα προγράμματα Grants4, δεν υπάρχουν επίσημες/τυποποιημένες απαιτήσεις αναφοράς και οι αιτούντες θα διατηρούν κυριότητα στα πνευματικά δικαιώματα των εφαρμογών που θα αναπτύξουν. Ο κ. Taylor αναφέρει πως η εταιρία βλέπει τις χρηματοδοτήσεις αυτές ως μια αρχική επένδυση με την προοπτική να γίνουν μεγαλύτερης κλίμακας και μακροπρόθεσμες συνεργασίες με την Bayer.
Εκτός από τις χρηματοδοτήσεις – οι οποίες συνήθως κυμαίνονται από €5.000 έως €15.000 – κάθε επιλαχών θα συνεργάζεται με έναν επιστήμονα από την Bayer, ο οποίος θα του παρέχει υποστήριξη και καθοδήγηση στο εγχείρημά του. Ερευνητές από προηγούμενους κύκλους του προγράμματος Grants4 δήλωσαν πως το δεύτερο σκέλος είναι αυτό που το διαφοροποιεί από τα συνήθη προγράμματα χρηματοδοτήσεων.
«Η δήλωση συμμετοχής στο πρόγραμμα Grants4 της Bayer είναι εύκολη και μας επιτρέπει να δοκιμάζουμε τεχνολογίες μέσω υλοποιήσιμων πειραμάτων, των οποίων τα αποτελέσματα θα μπορέσουν να γεφυρώσουν τα τρέχοντα με τα μελλοντικά έργα», δήλωσε ο Hank W. Bass, καθηγητής στο τμήμα Βιολογικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο της Φλόριντα, το οποίο έλαβε επιχορήγηση το 2019 για να μελετήσει την ανταπόκριση των καλλιεργειών καλαμποκιού στις πλημμύρες.
Το προηγούμενο έτος, το πρόγραμμα έλαβε αιτήσεις από ενδιαφερόμενους από 17 χώρες σε όλο τον κόσμο, ενώ συνολικά πραγματοποιήθηκαν 21 χρηματοδοτήσεις.
Για την περίοδο υποβολής Grants4Ag του 2020, η Bayer συνεργάζεται με την Ha lo, ένα marketplace που βοηθά τις εταιρείες να συνδεθούν με τους επιστήμονες.
«Δημιουργήσαμε το Halo για να βοηθήσουμε τις εταιρείες να ανακαλύψουν επιστήμονες και να συνεργαστούν μαζί τους, ώστε να λύσουν τις σημερινές προκλήσεις και να βρίσκονται πάντα ένα βήμα μπροστά», δήλωσε ο Kevin Leland, Διευθύνων Σύμβουλος και Ιδρυτής του Halo. «Η Bayer υπήρξε πάντα πρωτοπόρος στην ανοιχτή καινοτομία και είμαστε ενθουσιασμένοι που συμμετέχουμε σε αυτήν την πρωτοβουλία, ώστε ακόμη περισσότεροι επιστήμονες από πανεπιστήμια και νεοσύστατες εταιρείες να μπορούν να επωφεληθούν από τους πόρους και τη γνώση της βιομηχανίας.»
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις αναζητούμενες λύσεις, τη διαδικασία αιτήσεων και τους κανόνες υποβολής μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση: halo.science/company/bayer-crop-science
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις