Πρύτανης ΕΜΠ για την επίθεση στο ΟΠΑ : Αισθάνομαι ως να κρέμεται από τον αυχένα μου η ταμπέλα
«Το Ελληνικό Πανεπιστήμιο θα έχει γυρίσει σελίδα όταν οι νέοι, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες, θα έχουν πει με τον τρόπο τους «ως εδώ, πάμε μπροστά». Υποδείγματα, όπως ο Πρύτανης Δημήτρης Μπουραντώνης, έχουν καταλυτικό ρόλο σε αυτό» καταλήγει.
«Αισθάνομαι ως να κρέμεται από τον δικό μου αυχένα αυτή η ταμπέλα. Άλλωστε πρόσφατα δέχτηκα παρόμοια ‘επίσκεψη’» δηλώνει ο πρύτανης του ΕΜΠ Ανδρέας Μπουντουβής σχετικά με το θέμα της επίθεσης βίας κουκουλοφόρων σε βάρος του πρύτανη του ΟΠΑ Δημήτρη Μπουραντώνη.
Οπως είναι γνωστό πρόσφατα έγινε επίθεση βανδάλων και στο ΕΜΠ. «Κάποιοι δεν μιλούν κι ας είναι νέοι, κάποιοι που δεν σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους «ζυγίζουν» τη στάση τους και άλλοι συνήθως λαλίστατοι επικριτές των “ισαποστάκηδων” αδυνατούν να ψελλίσουν μια λέξη καταδίκης. Αλλά και η φραστική καταδίκη της βίας είναι πλέον κοινοτοπία και δυστυχώς αρκούνται σε αυτήν πολλοί από εκείνους που οφείλουν να τη δαμάσουν, με τα όποια αντίδοτα, ως δάσκαλοι, ταγοί, θεσμοί» αναφέρει.
«Το Ελληνικό Πανεπιστήμιο θα έχει γυρίσει σελίδα όταν οι νέοι, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες, θα έχουν πει με τον τρόπο τους «ως εδώ, πάμε μπροστά». Υποδείγματα, όπως ο Πρύτανης Δημήτρης Μπουραντώνης, έχουν καταλυτικό ρόλο σε αυτό» καταλήγει.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.