Κεφτέδες κουνουπιδιού
Μια πρωτότυπη και εξαιρετικά νόστιμη συνταγή με κουνουπίδι
Υλικά για 8 μερίδες
1 μέτριου μεγέθους κουνουπίδι
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 κλαδάκι δυόσμο
1 κουταλιά ρίγανη
1 φλιτζάνι γάλα πλήρες
7 φρυγανιές
1 φλιτζάνι αλεύρι
1 αβγό
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Διαδικασία
Κόβουμε το κουνουπίδι σε τέσσερα κομμάτια και το βράζουμε σε αλατισμένο νερό για περίπου 20 λεπτά. Απομακρύνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, σουρώνουμε το κουνουπίδι και το πολτοποιούμε με ένα πιρούνι.
Έπειτα τρίβουμε το κρεμμύδι στον τρίφτη, μουλιάζουμε τις φρυγανιές στο γάλα και ψιλοκόβουμε τον δυόσμο. Στη συνέχεια, ανακατεύουμε μαζί και τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.
Αφού βγάλουμε το μείγμα από το ψυγείο, πλάθουμε τους κεφτέδες έτσι ώστε να είναι σχεδόν επίπεδοι, βάζουμε άφθονο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε.
- Έρευνα: Οι τροφές «ασπίδα» στην κατάθλιψη
- Η μάχης της έδρας στη Θεσσαλονίκη – Κρατά δυνάμεις ο ΣΥΡΙΖΑ – Στο περίμενε ο Κασσελάκης από τους ανεξάρτητους
- Το παιχνίδι της διελκυστίνδας: Μύθοι και πραγματικότητες
- Ο Πούτιν, ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι νατοϊκές «φουρτούνες» στη Μαύρη Θάλασσα
- Τα διατροφικά trends που θα «φορεθούν» πολύ μέσα στο 2025
- Το Παλάτι, οι έρωτες και οι εμμονές: Η υπόθεση της Jane Andrews που έκανε άνω κάτω τη βασιλική οικογένεια