Κεφτέδες κουνουπιδιού
Μια πρωτότυπη και εξαιρετικά νόστιμη συνταγή με κουνουπίδι
Υλικά για 8 μερίδες
1 μέτριου μεγέθους κουνουπίδι
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 κλαδάκι δυόσμο
1 κουταλιά ρίγανη
1 φλιτζάνι γάλα πλήρες
7 φρυγανιές
1 φλιτζάνι αλεύρι
1 αβγό
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Διαδικασία
Κόβουμε το κουνουπίδι σε τέσσερα κομμάτια και το βράζουμε σε αλατισμένο νερό για περίπου 20 λεπτά. Απομακρύνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, σουρώνουμε το κουνουπίδι και το πολτοποιούμε με ένα πιρούνι.
Έπειτα τρίβουμε το κρεμμύδι στον τρίφτη, μουλιάζουμε τις φρυγανιές στο γάλα και ψιλοκόβουμε τον δυόσμο. Στη συνέχεια, ανακατεύουμε μαζί και τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.
Αφού βγάλουμε το μείγμα από το ψυγείο, πλάθουμε τους κεφτέδες έτσι ώστε να είναι σχεδόν επίπεδοι, βάζουμε άφθονο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε.
- Η viral μάχη του «Σκοπελίτη» με τα κύματα στο Αιγαίο
- Μεγάλη ευκαιρία του Ολυμπιακού με τον Ζέλσον (vid)
- «Αναπόφευκτη μία νέα παγκόσμια τάξη» δηλώνει ο Πούτιν μετά την νίκη Τραμπ
- Τεράστιος Τζολάκης είπε «όχι» δύο φορές στον Ντέσερς (vids)
- Ισραήλ: Διπλωματικό επεισόδιο με τη Γαλλία – Τι συνέβη
- Πάνω από 85 κιλά MDMA και μεθαμφεταμίνης κατασχέθηκαν από τη Δίωξη Ναρκωτικών