Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Διάχυτος ο φόβος στο Λεκανοπέδιο – Ατελείωτες ουρές για «γρήγορα» τεστ

Κοροναϊός : Διάχυτος ο φόβος στο Λεκανοπέδιο – Ατελείωτες ουρές για «γρήγορα» τεστ

Από τον περασμένο Σεπτέμβρη που ξεκίνησαν τα γρηγορά τεστ του ΕΟΔΥ στην Αττική οι πολίτες σχηματίζουν ουρές στις πλατείες για να εξεταστούν

Στην Αττική, που συγκεντρώνει τον μεγαλύτερο πληθυσμό της χώρας και η ανησυχία χτυπάει κόκκινο, τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ συνεχίζουν να κάνουν γρήγορα τεστ στις γειτονιές, σήμερα σειρά είχε η περιοχή του Αγίου Δημητρίου.

Από τον περασμένο Σεπτέμβρη που ξεκίνησαν τα γρηγορά τεστ του ΕΟΔΥ στην Αττική οι πολίτες σχηματίζουν ουρές στις πλατείες για να εξεταστούν. Προληπτικά, όπως η 49χρονη Σοφία Νιάρχου.

«Πιστεύω ότι θα πρέπει να συμπεριφερόμαστε σαν να είναι χειρότερα τα πράγματα, να κυκλοφορούμε λιγότερο» λέει στην κάμερα του MEGA.

Η μακρά περίοδος της πανδημίας και των μέτρων έχει δημιουργήσει κόπωση στους πολίτες. «Κάποιες φορές είναι κουραστικό, κάποιες φορές ξεχνιέμαι και φοράω τη μάσκα και στο σπίτι».

Τα γρηγορά τεστ ανίχνευσης κοροναϊού έχουν μπει στην καθημερινότητα μας . Τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ βρέθηκαν σήμερα στον Άγιο Δημήτριο. Άλλοι πήγαν προληπτικά και άλλοι με ανησυχία γιατί ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Όπως ο 60χρονος Κωνσταντίνος Δημητρακόπουλος. «Βγήκε θετικός φίλος μου που τρώγαμε μαζί δεν έχω συμπτώματα καλό είναι να προλαμβάνουμε πάρα να θεραπεύουμε».

Στην ουρά μαζί με τον πατέρα του και ένας δεκάχρονος μαθητής. Επιβεβαιώνει τον κανόνα πως τα παιδιά είναι πιο προσεκτικά από τους μεγάλους. «Στο σχολείο πάντα φοράμε μάσκα, μόνο για να φάμε τη βγάζουμε βρέθηκε θετικό κρούσμα στην τάξη, και προσέχουμε… κάνουμε τηλεκπαίδευση».

Σε αρκετές περιπτώσεις οι πολίτες κάνουν επίπληξη σε όσους παρατηρούν πως δεν φορούν μάσκα η δεν την φορούν σωστά και υποστηρίζουν πως πρέπει να ληφθούν ακόμη πιο αυστηρά μέτρα για να αντιμετωπιστεί ο φονικός ιός.

Η ανησυχία και ο φόβος των πολιτών για την αύξηση των κρουσμάτων δεν κρύβεται. Η απόσταση, η μάσκα και η τήρηση των μέτρων υγιεινής είναι ο δρόμος για να επιστρέψουμε με ασφάλεια στην κανονικότητα.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA

Sports in

Σπανούλης: «Θέλουμε να βάλουμε ταυτότητα στην ομάδα»

Ο Βασίλης Σπανούλης τόνισε στις δηλώσεις του πως θέλει να δώσει ταυτότητα στην Εθνική ομάδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024