Τσίλι με μανιτάρια και κόκκινα φασόλια
Πικάντικο φαγητό για vegan (και όχι μόνο) που ετοιμάζεται σε μισή ώρα.
Προετοιμασία 20΄, Μαγείρεμα 15΄
ΥΛΙΚΑ (για 2 μερίδες)
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
250 γρ. λευκά μανιτάρια, σε λεπτές φέτες
5 λιαστές ντομάτες, όχι σε λάδι, ψιλοκομμένες
2 φλ. νερό
3 κ.σ. πελτές ντομάτας
1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια
1 κ.γ. κόκκινο πιπέρι
1 κ.γ. πάπρικα
1 κ.γ. κύμινο
1 μπαγκέτα ψωμί μεσαίου μεγέθους, κομμένη στη μέση και ψημένη
¼ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο για περίπου 1 λεπτό, να γυαλίσει. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τις λιαστές ντομάτες και σοτάρουμε για περίπου 5 λεπτά ακόμη. Ρίχνουμε 2 φλιτζάνια νερό και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τον πελτέ, τα φασόλια μαζί με το υγρό της κονσέρβας και τα μπαχαρικά. Μόλις αρχίσει το μείγμα να κοχλάζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σιγομαγειρεύουμε για 10 λεπτά και αλατοπιπερώνουμε. Σερβίρουμε πάνω στο ψημένο ψωμί και γαρνίρουμε με τον μαϊντανό.
- Σκόπελος: Βρίσκεται ανάμεσα στους 10 προορισμούς της Ευρώπης με τις καλύτερες παραλίες για το 2025
- ΗΠΑ: Τα δώρα που έλαβε το ζεύγος Μπάιντεν από ξένους ηγέτες – Τα πιο ακριβά
- Μπραντ Πιτ και Ινές ντε Ραμόν: Πού επέλεξε το ερωτευμένο ζευγάρι να αλλάξει χρονιά
- Πυροτεχνήματα χτυπούν γυναίκα στο στήθος προκαλώντας της εγκαύματα δευτέρου βαθμού
- Από το Χόλιγουντ στο ΑΤ Γαλατσίου: Ο Ρούντι Γιάνγκμπλαντ, ο κινηματογράφος, το αλκοόλ και οι μπερδεμένες ρίζες
- Νέοι αγρότες: Αλλαγές στον κύκλο εργασιών της γεωργικής εκμετάλλευσης