Κοροναϊός : Γιατί η Ελλάδα δεν κάνει τόσα τεστ όσα το Βέλγιο – Η απάντηση του Μαγιορκίνη
Απαντώντας σε ερώτηση του in.gr, ο Γκίκας Μαγιορκίνης τόνισε ότι τα τεστ δεν είναι πανάκεια και ότι δημιουργούν μια ψευδή αίσθηση ασφάλειας.
- «Ειρωνικός, σαρκαστικός, λες και έχει κάνει κατόρθωμα» - Σοκάρουν οι περιγραφές για τον αστυνομικό της Βουλής
- «Πνιγμός στα 30.000 πόδια» - Αεροπλάνο άρχισε να πλημμυρίζει εν ώρα πτήσης [Βίντεο]
- Δημήτρης Ήμελλος: Το τελευταίο αντίο στον αγαπημένο ηθοποιό -Τραγική φιγούρα η μητέρα του
- «Πρέπει να κάνουν δήλωση ότι σέβονται το πολίτευμα» - Οι όροι για να πάρουν την ιθαγένεια οι Γλύξμπουργκ
Μεγάλη συζήτηση έχει γίνει για την επάρκεια του αριθμού των τεστ που γίνεται στην Ελλάδα, τη στιγμή που χώρες με παρόμοιο πληθυσμό, όπως το Βέλγιο και η Σλοβακία, πραγματοποιούν 100.000 τεστ την ημέρα αφενός ή έχουν δεσμευτεί για διενέργεια τεστ σε όλο τον πληθυσμό αφετέρου.
«Τα τεστ δεν είναι πανάκεια», απάντησε ο Γκίκας Μαγιορκίνης σε σχετική ερώτηση του in.gr κατά την ενημέρωση για τον κοροναϊό.
Ο επίκουρο καθηγητή Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής του υπουργείο Υγείας για τον κοροναϊό υπογράμμισε ότι έχει σημασία πώς χρησιμοποιούνται τα δεδομένα από τα τεστ. «Πρέπει να ξεφύγουμε από τη λογική ότι κάνω τεστ και κυκλοφορώ άνετα», είπε χαρακτηριστικά.
Δεσμεύτηκε μάλιστα ότι όσο περνάει ο καιρός θα γίνονται περισσότερα rabid tests.
Κατά τον κ. Μαγιορκίνη, βασικό σημείο είναι η πρόληψη στη συμπεριφορά μας και η ευθύνη. «Δεν είναι η ατομική ευθύνη, είναι η ευθύνη η δική μας στον εαυτό μας και τους κοντινούς μας», πρόσθεσε.
«Δεν έσωσαν καμία χώρα τα τεστ», ισχυρίστηκε ο κ. Μαγιορκίνης, ενώ ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης επισήμανε ότι δεν υπάρχει έλλειψη τεστ.
30 μέρες διορία
«Παίρνουμε τα κατάλληλα μέτρα την κατάλληλη στιγμή. Είμαστε μπροστά από άλλες χώρες», ανέφερε ο Νίκος Χαρδαλιάς σε άλλη ερώτηση του in.gr για τον λόγο που εφαρμόστηκαν τα ίδια μέτρα στην Ελλάδα σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, παρά τις διαφορές στο κλίμα, την κατάσταση στις ΜΕΘ και άλλα.
Το γεγονός ότι τα πάμε καλύτερα σε σχέση με άλλες χώρες, όμως, δεν πρέπει να δημιουργεί εφησυχασμό. «Από τη στιγμή που έχουμε έναν κερδισμένο χρόνο να μην τον σπαταλήσουμε», τόνισε σε αυστηρό τόνο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων.
Και πρόσθεσε: «Ο κερδισμένος χρόνος έχει να κάνει με το σύστημα υγεία, το οποίος όμως πιέζεται και πρέπει να μείνει ακέραιο. Να μην καταλήξουμε να αποφασίζουμε ποιοι θα φύγουν και ποιοι θα μένουν, όπως σε άλλες χώρες».
Ο κ. Χαρδαλιάς απεύθυνε τέλος παράκληση «στην τεράστια επιμονή και υπομονή που έχουμε κάνει να προσθέσουμε 30 ακόμη μέρες».
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις