Πολιτική ανοσία στον κοροναϊό
Την περασμένη Τετάρτη αντιπροσωπεία της ΟΛΜΕ, που αντιδρά στη θέσπιση ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για τις συνδικαλιστικές αρχαιρεσίες, επισκέφθηκε τον Δ. Κουτσούμπα του ΚΚΕ, ο οποίος ασμένως αγκάλιασε το αίτημά τους κατά του λεγόμενου τεχνοφασισμού.
Την περασμένη Τετάρτη αντιπροσωπεία της ΟΛΜΕ, που αντιδρά στη θέσπιση ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για τις συνδικαλιστικές αρχαιρεσίες, επισκέφθηκε τον Δ. Κουτσούμπα του ΚΚΕ, ο οποίος ασμένως αγκάλιασε το αίτημά τους κατά του λεγόμενου τεχνοφασισμού και πάσης φύσεως εκσυγχρονισμού και στήριξε την αποχή που έχει κηρύξει η ΟΛΜΕ από τις αυριανές αρχαιρεσίες.
«Στηρίζουμε την απόφαση της ΟΛΜΕ να απέχει από την ηλεκτρονική εκλογική διαδικασία – παρωδία, που επιβάλλει το υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, «σε μια περίοδο μάλιστα που χρειάζεται περισσότερο από ποτέ η μαζική, συλλογική, διαδικασία των σωματείων, των ΕΛΜΕ, η ζωντανή συζήτηση και η ανταλλαγή απόψεων, ο αγώνας ενάντια στο κύμα των νέων αντιεκπαιδευτικών, αντεργατικών, αντιλαϊκών μέτρων που έρχονται αυτή την περίοδο και το επόμενο διάστημα».
Ο άνθρωπος δεν ντρέπεται, το λέει ευθέως ότι θέλει εκλογές με πηγαδάκια και μπούγιο. Πολλά θα μπορούσε να αναρωτηθεί ο καθένας μας, όπως σε ποιον χρόνο και χώρο να ζει άραγε ο Γραμματέας του ΚΚΕ και πώς γίνεται να μην έχει γράψει τίποτε ακόμη η «Πράβντα» για τον κοροναϊό! Θα προτιμήσω όμως την ωφελιμιστική προσέγγιση, διότι το ΚΚΕ έχει αποδείξει με την ιστορία του ότι ξέρει να φροντίζει το συμφέρον του. Πώς δεν λαμβάνει υπ’ όψιν, λοιπόν, ότι από τον κοροναϊό κινδυνεύουν εξίσου με όλους τους άλλους και οι δικοί του; Γιατί τους θέτει σε αυτό τον κίνδυνο, αφού στο κάτω κάτω τους έχει λίγους;
Οι Σοβιετικοί, τους οποίους στο ΚΚΕ τους έχουν υπόδειγμα, κατά την πρώτη φάση της γερμανικής εισβολής το 1941, έστελναν ολόκληρες μεραρχίες αόπλων στο μέτωπο, απλώς και μόνο για να καθυστερήσουν την προέλαση των Γερμανών. Ομως, ανθρώπους η Σοβιετία είχε για να ξοδέψει (ο οπλισμός ήταν που της έλειπε), ενώ το ΚΚΕ δεν έχει. Μετρημένοι είναι οι φίλοι και ψηφοφόροι του, περίπου στο ίδιο σταθερό ποσοστό εδώ και χρόνια – υποθέτω ότι αναπαράγονται οικογενειακώς, γι’ αυτό και ο πληθυσμός παραμένει σταθερός. Δεν θα του λείψουν, αν αρρωστήσουν και τους συμβεί το απευκταίο; Πόσοι συνταξιούχοι θα του έχουν απομείνει για να τους στέλνει σε αποστολές, να κλείνουν πότε τον έναν και πότε τον άλλον δρόμο;
Οχι μόνον σε ό,τι αφορά τη νεκρική ακαμψία του δόγματος, αλλά και ως προς την περιφρόνηση για τους ίδιους τους πιστούς του, το ΚΚΕ θυμίζει πάρα πολύ την Εκκλησία της Ελλάδος, η οποία επίσης αδιαφορεί τις συνέπειες των συναθροίσεων στους πιστούς/πελάτες της.
Παρεμπιπτόντως, τι απέγινε εκείνος ο μητροπολίτης που εκαυχάτο για την εξ ουρανού ανοσία του στον κοροναϊό, μέχρι που τις προάλλες βρέθηκε θετικός; Καλά να είναι ο άνθρωπος και περαστικά του, αλλά φαντάζομαι ότι έπειτα από τέτοια απόδειξη απιστίας, η Ιερά Σύνοδος θα τον απέλυσε με συνοπτικές διαδικασίες…
Ψήφισε Μπάιντεν
Η προεδρική Μελάνια (διότι αυτός είναι ο ακριβής τίτλος της, αφού δεν πρόκειται για προεδρική σύζυγο, με την πλήρη έννοια του όρου) σκανδάλισε με την εμφάνισή της κατά την ψηφοφορία. Φορούσε, διαβάζουμε, φόρεμα αξίας 4,5 χιλιάδων δολαρίων και κρατούσε μια πανάκριβη τσάντα Kelly της Hermès. Το πραγματικό σκάνδαλο, κατά τη γνώμη μου, είναι ότι ίσως αυτή να ήταν η μοναδική φορά στην ιστορία του θεσμού που μία προεδρική σύζυγος ψήφισε εναντίον του υποψηφίου συζύγου της.
Δεν μπορώ, βέβαια, να το γνωρίζω ως γεγονός, αλλά δεν χρειάζεται. Ποιος δεν το βλέπει, έπειτα από τέσσερα χρόνια στο προσκήνιο της επικαιρότητας; Η Μελάνια Τραμπ δεν είναι «η γυναίκα του», είναι «η Μελάνια», ένα πλάσμα που ανήκει στον πρόεδρο, όπως π.χ. ο προεδρικός σκύλος και η προεδρική γάτα, ένα πλάσμα που τυπικά είναι η σύζυγός του, αλλά κανείς που βλέπει τους δυο τους μαζί δεν νιώθει το ίδιο. Ποια, λοιπόν, μπορεί να είναι η μεγαλύτερη και πιο μυστική χαρά για μια σύζυγο-τρόπαιο στη δική της θέση; Μην αμφιβάλλετε: η Μελάνια το έριξε στον Μπάιντεν!
- Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση να προχωρήσει εδώ και τώρα στην αναγνώριση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους
- Ακρίβεια: Το κόστος ζωής στην Αθήνα σε σχέση με άλλες πόλεις – Σύγκριση τιμών αγαθών και υπηρεσιών
- Λίβερπουλ: Χωρίς Αλεξάντερ-Άρνολντ και Άλισον κόντρα στην Σαουθάμπτον
- Η γλώσσα του σώματος: Επτά σημάδια ότι κάποιος είναι βαθιά δυστυχισμένος, όμως προσπαθεί να το κρύψει
- Καμπανάκι για τον υψηλό ΦΠΑ και από τα σούπερ μάρκετ – Ανένδοτη η κυβέρνηση
- Ινδία: «Ο αέρας μας σκοτώνει» – Προβληματισμό προκαλεί η ατμοσφαιρική ρύπανση στο Δελχί