Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Χυλοπιτάκι με ντοματίνια και κοτόπουλο

Χυλοπιτάκι με ντοματίνια και κοτόπουλο

Ένα διαφορετικό γιουβέτσι για όσους προσέχουν τη διατροφή τους.

Προετοιμασία 5΄,  Μαγείρεμα 25΄

ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)

400 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου (σε κομμάτια των 60 γρ.)

200 γρ. χυλοπιτάκι

200 γρ. ντοματίνια κομμένα στα 4

2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα

400 γρ. χυμό ντομάτας

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

2 κ.σ. ελαιόλαδο

480 ml σπιτικό ζωμό λαχανικών ή από βιολογικό κύβο

½ κ.γ. θυμάρι αποξηραμένο

½ κ.γ. αποξηραμένο βασιλικό

1 κ.γ. καστανή ζάχαρη

Αλάτι και πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σε αντικολλητικό τηγάνι με καπάκι ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Μόλις κάψει, ρίχνουμε το θυμάρι και προσθέτουμε το κοτόπουλο. Ψήνουμε για 5-7 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να πάρει καλό χρώμα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και στο ίδιο τηγάνι, χωρίς να το πλύνουμε, σοτάρουμε το κρεμμύδι με 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Μόλις «γυαλίσει», προσθέτουμε τον πελτέ, τη ζάχαρη, τον βασιλικό, πιπέρι και αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά. Προσθέτουμε τα ντοματίνια και σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά. Ρίχνουμε τον συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας, τον ζωμό λαχανικών, το χυλοπιτάκι και το κοτόπουλο. Μόλις πάρουν μία βράση, σκεπάζουμε και αφήνουμε για 8-10 λεπτά (συμπληρώνουμε με λίγο ακόμα ζωμό αν χρειαστεί).

Must in

Ρεάλ Μαδρίτης – Σεβίλλη 4-2: Καταιγιστική η «Βασίλισσα» και -1 από την κορυφή

Η «Βασίλισσα» Ρεάλ νίκησε στο «Μπερναμπέου» τη Σεβίλλη με 4-2 και προσπέρασε την Μπαρτσελόνα, αφήνοντάς την τρίτη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2024
Απόρρητο