Χυλοπιτάκι με ντοματίνια και κοτόπουλο
Ένα διαφορετικό γιουβέτσι για όσους προσέχουν τη διατροφή τους.
Προετοιμασία 5΄, Μαγείρεμα 25΄
ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)
400 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου (σε κομμάτια των 60 γρ.)
200 γρ. χυλοπιτάκι
200 γρ. ντοματίνια κομμένα στα 4
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
400 γρ. χυμό ντομάτας
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
2 κ.σ. ελαιόλαδο
480 ml σπιτικό ζωμό λαχανικών ή από βιολογικό κύβο
½ κ.γ. θυμάρι αποξηραμένο
½ κ.γ. αποξηραμένο βασιλικό
1 κ.γ. καστανή ζάχαρη
Αλάτι και πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε αντικολλητικό τηγάνι με καπάκι ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Μόλις κάψει, ρίχνουμε το θυμάρι και προσθέτουμε το κοτόπουλο. Ψήνουμε για 5-7 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να πάρει καλό χρώμα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και στο ίδιο τηγάνι, χωρίς να το πλύνουμε, σοτάρουμε το κρεμμύδι με 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Μόλις «γυαλίσει», προσθέτουμε τον πελτέ, τη ζάχαρη, τον βασιλικό, πιπέρι και αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά. Προσθέτουμε τα ντοματίνια και σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά. Ρίχνουμε τον συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας, τον ζωμό λαχανικών, το χυλοπιτάκι και το κοτόπουλο. Μόλις πάρουν μία βράση, σκεπάζουμε και αφήνουμε για 8-10 λεπτά (συμπληρώνουμε με λίγο ακόμα ζωμό αν χρειαστεί).
- Ζάλγκιρις – Παναθηναϊκός 84-77: «Κατηφόρα» στο Κάουνας για τους Πράσινους
- Θέσεις εργασίας: Γιατί κινδυνεύουν να χαθούν 83 εκατ. ως το 2027 – Νέα κρίση εν όψει
- Τρεις σκυλίτσες, η Δήμητρα, η Ρόζα και η Λουσία, χτυπήθηκαν από όχημα – Χρειάζονται βοήθεια
- LIVE: Παρί – Τουλούζ
- Athens Kallithea – Πανσερραϊκός 1-2: Διπλό στο 90+2′ με απίστευτο γκολ του Μπετανκόρ (vid)
- Πόσο κοντά είναι ένας τρίτος παγκόσμιος πόλεμος; Προετοιμασίες που δείχνουν ανάφλεξη