Δευτέρα 01 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός - Βρετανία : Είναι πολύ νωρίς να βασιστούμε σε ένα εμβόλιο, δηλώνει ο Μπόρις Τζόνσον

Κοροναϊός – Βρετανία : Είναι πολύ νωρίς να βασιστούμε σε ένα εμβόλιο, δηλώνει ο Μπόρις Τζόνσον

«Πρέπει να τονίσω ότι είναι πολύ, πολύ, πολύ νωρίς και μιλάμε πολύ καιρό για το μακρινό σάλπισμα ενός επιστημονικού ιππικού που καταφθάνει από την άκρη του λόφου», επισήμανε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, στον απόηχο των ανακοινώσεων της Pfizer για το εμβόλιό της

Ο αναπληρωτής επικεφαλής των ιατρικών υπηρεσιών της Αγγλίας Τζόναθαν Βαν-Ταμ δήλωσε σήμερα πως ένα εμβόλιο κατά της Covid-19 ενδέχεται να είναι έτοιμο έως τα Χριστούγεννα, αφότου η φαρμακοβιομηχανία Pfizer ανακοίνωσε πως το πειραματικό εμβόλιό της κατά του νέου κοροναϊού είναι αποτελεσματικό σε ποσοστό άνω του 90%.

«Τρέφω ελπίδες, δεν είμαι ακόμη βέβαιος ότι θα μπορούσαμε να αρχίσουμε να βλέπουμε κάποια εμβόλια έως τα Χριστούγεννα», σημείωσε ο αξιωματούχος κατά τη διάρκεια κυβερνητικής ενημέρωσης.

«Νωρίς να βασιστούμε σε ένα εμβόλιο»

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον είπε ότι η Βρετανία είναι έτοιμη να ξεκινήσει ένα πρόγραμμα μαζικού εμβολιασμού κατά της Covid-19, ωστόσο είναι πολύ νωρίς να βασιστεί σε ένα εμβόλιο, ως λύση στην πανδημία του νέου κοροναϊού.

«Πρέπει να τονίσω ότι είναι πολύ, πολύ, πολύ νωρίς και μιλάμε πολύ καιρό για το μακρινό σάλπισμα ενός επιστημονικού ιππικού που καταφθάνει από την άκρη του λόφου», επισήμανε ο Τζόνσον, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Tύπου, στον απόηχο των ανακοινώσεων της Pfizer ότι το πειραματικό εμβόλιό της είναι άνω του 90% αποτελεσματικό.

«Μπορώ να σας πω ότι σήμερα, αυτό το σάλπισμα είναι δυνατότερο, όμως βρίσκεται ακόμη μακριά. Σίγουρα δεν μπορούμε να βασιστούμε σε αυτά τα νέα, ως μια λύση», υπογράμμισε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters

Sports in

Επένδυση – προμήνυμα για νέες κορυφές

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης κάλυψε με ίδια κεφάλαια ακόμα μία ΑΜΚ της ΠΑΕ Ολυμπιακός, ύψους 30 εκατ. ευρώ. Στα 63 εκατ. ευρώ η συνολική επένδυση μόνο την τελευταία τριετία!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 01 Ιουλίου 2024