Lockdown : Αυτά τα δύο τρόφιμα πουλάνε χωρίς αύριο στις λαϊκές αγορές
Το μπρόκολο από τα λαχανικά και τα πορτοκάλια από τα φρούτα είναι αυτή τη στιγμή τα πιο περιζήτητα είδη των λαϊκών αγορών στη Θεσσαλονίκη εν μέσω lockdown.
- Τροχαίο στην Πειραιώς: Τι λέει ο 77χρονος που σύρθηκε δεκάδες μετρά στην άσφαλτο από φορτηγό
- Δύο νεκροί από έκρηξη σε εργοστάσιο ελβετικού ομίλου στο Κεντάκι
- Κυκλοφορούσε με Porche και λήστευε κοσμηματοπωλεία - Κρύφτηκε στο φρεάτιο ασανσέρ για να μην συλληφθεί
- Στον πάτο της ΕΕ τα ελληνόπουλα στην ψηφιακή κατάρτιση
Το μπρόκολο από τα λαχανικά και τα πορτοκάλια από τα φρούτα είναι αυτή τη στιγμή τα πιο περιζήτητα είδη των λαϊκών αγορών στη Θεσσαλονίκη εν μέσω lockdown.
Είναι από τα πρώτα που ξεπουλούν στους πάγκους των επαγγελματιών, καθώς οι καταναλωτές φαίνεται πως τα προτιμούν ιδιαίτερα την περίοδο της καραντίνας.
«Το μπρόκολο αυτή τη στιγμή έχει την τιμητική του από τα λαχανικά. Το προτιμάει ο κόσμος για τις ευεργετικές του ιδιότητες. Από τα φρούτα «φεύγει» πολύ το πορτοκάλι, όπως συμβαίνει σε κάθε ιό και ασθένεια. Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι στο ζενίθ τους λόγω κορωνοϊού», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», ο πρόεδρος Σωματείου Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκη «Η Πρόοδος», Θανάσης Παππάς.
Υποτονική η κίνηση στις λαϊκές στο lockdown
Σύμφωνα με τον κ. Παππά, η κίνηση στις λαϊκές αγορές είναι υποτονική καθώς οι καταναλωτές, ιδιαίτερα μεγαλύτερης ηλικίας, «είτε φοβούνται από τα πολλά κρούσματα στη Θεσσαλονίκη να βγουν από το σπίτι, είτε αποφεύγουν τις λαϊκές γιατί πρέπει να συμπληρώσουν το έντυπο ή να στείλουν sms». Πάντως, η πανδημία του κορωνοϊού -εκτός από τις διατροφικές συνήθειες των καταναλωτών- φαίνεται πως έχει αλλάξει και την επικαιρότητα των συζητήσεων στους πάγκους των λαϊκών αγορών και από εκεί που νούμερο ένα θέμα ήταν τα αθλητικά, τώρα στην «κορυφή» βρίσκονται τα κρούσματα.
Διατροφολόγοι: Τι να προσέξουμε στο lockdown No2
«Θα πρέπει να τρώμε φρούτα, σαλάτες, άπαχα κρέατα και σε σωστές μερίδες. Να ακολουθούμε το μοτίβο της μεσογειακής διατροφής με φυσικούς χυμούς από πορτοκάλι και ρόδι, γιαούρτι, κεφίρ, λιπαρά ψάρια. Όλα βοηθούν να φτιάξει η διάθεση μας και να έχουμε ισχυρό ανοσοποιητικό, ιδιαίτερα την περίοδο του κορωνοϊού και να διατηρήσουμε σταθερό το βάρος μας. Από την άλλη, να αποφεύγουμε τυρόπιτες, σπανακόπιτες, πατατάκια», πρόσθεσε, από την πλευρά της, στο «Πρακτορείο 104,9 FM» η Κατερίνα Μιχαλάκα, διαιτολόγος – διατροφολόγος, με μεταπτυχιακό στη διατροφή και διαιτολογία και με ειδίκευση στην κλινική διαιτολογία. Όπως τόνισε η κ. Μιχαλάκα, θα πρέπει οι διαβητικοί, οι καρδιοπαθείς αλλά και τα παιδιά και οι έφηβοι να προσέξουν ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της καραντίνας τη διατροφή τους. «Πολλά παιδιά και έφηβοι πάχυναν κατά τη διάρκεια της πρώτης καραντίνας και θέλουμε τώρα να το αποφύγουμε. Μέσα στο σπίτι να τρώνε υγιεινά σνακ, φρούτα και σαλάτες», είπε χαρακτηριστικά. Όσο για τα γλυκά των Χριστουγέννων, μελομακάρονα και κουραμπιέδες, που έκαναν ήδη την εμφάνισή τους, σημείωσε πως με «σωστή μερίδα και
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις