Ελληνικές εταιρείες τροφίμων και ποτών συμμετείχαν στην 3η Διεθνή Έκθεση Εισαγωγικού Εμπορίου της Κίνας, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Σαγκάη 5-10 Νοεμβρίου 2020.

Η Enterprise Greece, όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση, διοργάνωσε την εθνική συμμετοχή και πρόσφερε τους επισκέπτες ένα νοητό ταξίδι στην Ελληνική γη, στο κατάλληλα διαμορφωμένο περίπτερο.

Στόχος της συμμετοχής ήταν η προβολή του παραγωγικού δυναμικού της χώρας με έμφαση στον αγροδιατροφικό τομέα, αφού περισσότερα από 100 προϊόντα Ελλήνων παραγώγων «συστήθηκαν» στην αγορά της Κίνας.

Ταυτόχρονα, η Enterprise Greece, με την συνδρομή του Γενικού Προξενείου στη Σαγκάη, διοργάνωσε εκδήλωση γευσιγνωσίας – Master Class – ελληνικών κρασιών με τη διεθνούς φήμης «wine educator», κα. Fongyee Walker MW.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν πλέον των 60 εισαγωγέων κρασιού, επαγγελματίες γευσιγνώστες ειδικευμένοι σε θέματα οινοποιίας υψηλής ποιότητας, καθώς και δημοσιογράφοι.

Σημαντική πλατφόρμα για το διεθνές εμπόριο

Η Διεθνής Έκθεση Εισαγωγικού Εμπορίου της Κίνας, τρία μόλις χρόνια από την ίδρυσή της το 2018, έχει καταστεί μια σημαντική πλατφόρμα για το διεθνές εμπόριο, την προώθηση των επενδύσεων, τις πολιτιστικές ανταλλαγές και την συνεργασία της Κίνας με ξένες χώρες.

Φέτος, η έκθεση προσέλκυσε ως εκθέτες πάνω από 3.800 επιχειρήσεις από 180 χώρες και περιοχές του κόσμου, καθώς και περισσότερους από 400.000 αγοραστές (buyers).

Η συνολική έκταση του εκθεσιακού χώρου ανήλθε στα 360.000 τετραγωνικά μέτρα, σημειώνοντας αύξηση κατά 30.000 τετραγωνικά μέτρα σε σύγκριση με τη 2η CIIE, ενώ ο συνολικός αριθμός των επισκεπτών ξεπέρασε τις 600.000.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 100 προωθητικές εκδηλώσεις από χώρες και μεμονωμένους εκθέτες. Η αξία των εμπορικών συμφωνιών που υπογράφηκαν κατά την διάρκεια της έκθεσης έφτασε τα 72,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η εντεταμένη σύμβουλος και εκτελεστικό μέλος Δ.Σ. της Enterprise Greece, Μπέττυ Αλεξανδροπούλου, δήλωσε: «Η ελληνική οικονομία έχει προσανατολισθεί στη δραστηριοποίηση σε διεθνείς αγορές, στην αύξηση του εμπορίου μεταξύ των δύο χωρών, στην υποδοχή ξένων επενδύσεων σε πολλούς τομείς και στη δημιουργία προστιθέμενης αξίας σε προϊόντα, υπηρεσίες και καινοτομία.»

» Η στρατηγική μας εστιάζει στην αξιοποίηση αυτής της δυναμικής, παρά τις τρέχουσες προκλήσεις. Σε αυτή μας την προσπάθεια, η Κίνα είναι ένας πολύτιμος εταίρος. Οι σχέσεις Ελλάδας-Κίνας συνεχίζουν να ενισχύονται κάθε χρόνο.»

» Από κοινές διπλωματικές πρωτοβουλίες έως πολιτιστικές ανταλλαγές και ανάπτυξη των διμερών τους εμπορικών σχέσεων, οι δύο χώρες συνεργάζονται στενά για την ευημερία των λαών τους. Εν μέσω παγκόσμιας οικονομικής επιβράδυνσης και αυξανόμενου εμπορικού προστατευτισμού, η Ελλάδα και η Κίνα διαθέτουν και προσφέρουν αμφίδρομα σημαντικές εξαγωγικές και επενδυτικές ευκαιρίες».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ