Πολυτεχνείο : «Ρωγμές» στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων – Δύο μέλη του ΔΣ κατά του προεδρείου
Εντός της Δικαιοσύνης καταγράφονται αντιδράσεις καθώς τα μέλη της μειοψηφίας του ΔΣ της Ενωσης , Δημήτρης Φούκας και Ελευθερία Κώνστα μιλούν – ουσιαστικά -για πολιτική τοποθέτηση του προέδρου της Χρ. Σεβαστίδη και καλούν τα μέλη της Ενωσης σε εγρήγορση.
Ρήγμα εντός της Δικαιοσύνης προκαλεί το θέμα των συναθροίσεων που πήρε και δικαστική διάσταση μετά την χθεσινή ανακοίνωση του προεδρείου της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων που κάλεσε την κυβέρνηση να αποσύρει την απαγόρευση.
Όμως ήδη εντός της Δικαιοσύνης καταγράφονται αντιδράσεις καθώς τα μέλη της μειοψηφίας του ΔΣ της Ενωσης , Δημήτρης Φούκας και Ελευθερία Κώνστα μιλούν – ουσιαστικά -για πολιτική τοποθέτηση του προέδρου της Χρ. Σεβαστίδη και καλούν τα μέλη της Ενωσης σε εγρήγορση.
Η ανακοίνωση
«Το Προεδρείο της ΕνΔΕ, με την από 15-11-2020 ανακοίνωσή του, έχει επιλέξει να τοποθετήσει την Ένωση στην πολιτική διαμάχη και μάλιστα σε ηγετικό ρόλο! Ταυτόχρονα, στο ζήτημα του καλπάζοντος κινδύνου της πανδημίας, της αποτροπής της μετατροπής των δικαστικών αιθουσών και γραφείων σε εστίες κινδύνου, της προστασίας της υγείας των μελών της Ένωσης, των Γραμματέων, των Δικηγόρων και των διαδίκων, επιδεικνύει αφωνία, μετά την ρήξη με τους συνδικαλιστικούς φορείς των δικηγόρων. Σήμερα που επείγει όσο ποτέ η προσαρμογή της ΚΥΑ λειτουργίας των δικαστηρίων, ο Πρόεδρος της ΕνΔΕ επιλέγει να ενταχθεί σε ένα πολιτικό μέτωπο, καταρρακώνοντας όχι μόνο το καταστατικό, αλλά και τη φύση της Ένωσης. Δεν μπορούμε να μείνουμε σιωπηλοί μπροστά σε αυτή την εκτροπή. Καλούμε όλους τους συναδέλφους, ανεξάρτητα από τις επιλογές τους στις πρόσφατες αρχαιρεσίες, σε εγρήγορση για την επαναφορά της Ένωσης στο ρόλο της, ως προασπιστή του ρόλου της δικαιοσύνης και προστασίας των μελών της και των μετεχόντων στην απονομή του Δικαίου. Δηλώνουμε ότι, δρώντας μέσα στα καταστατικά πλαίσια, θα επιχειρήσουμε κάθε ενέργεια για τον σκοπό αυτό».
Διαφοροποίηση και από την Ενωση Εισαγγελέων
Διαφορετική στάση όμως τηρούν και οι εισαγγελείς με την πρόεδρο της Ένωσή τους Αννα Ζαίρη να αναφέρει πως «…αν οι συναθροίσεις είναι αντισυνταγματικές, θα το κρίνουν τα διοικητικά δικαστήρια, δεν μπορούμε εμείς ως εισαγγελείς και δικαστές, σε συνδικαλιστικό επίπεδο, να κρίνουμε για τη συνταγματικότητα ή μη».
Όπως είπε, μιλώντας στο τηλεοπτικό σταθμό OPEN , «την απαγόρευση αυτή καθ` εαυτή, τη βλέπουμε σαν μια φυσική συνέπεια όλων των απαγορεύσεων που έχουμε δει μέχρι τώρα» διευκρινίζοντας στη συνέχεια πως το αν η επίμαχη διάταξη είναι συνταγματική ή μη συνταγματική, είναι κάτι που πρέπει να εξετάσει το Συμβούλιο της Επικρατείας.
«Δεν θα εκφέρω εγώ, που δεν είμαι Συμβούλιο της Επικρατείας και δεν έχω κληθεί αρμοδίως, μια άποψη, η οποία μάλιστα έχει και τέτοιες συνέπειες και δεν θα την εκφέρω ούτε προσωπικά, όποια και αν είναι η άποψη μου» είπε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος.
Σημείωσε τέλος πως και αύριο, οι Εισαγγελείς θα βρίσκονται σε κατάσταση επιφυλακής στα γραφεία τους, για κάθε αδίκημα που τυχόν διαπιστωθεί.
- Santo Wines: Το success story των ηφαιστειακών κρασιών της Σαντορίνης
- ΑΑΔΕ: Υπάλληλος της υπηρεσίας σε κύκλωμα λαθρεμπορίας ποτών – Διετάχθη εσωτερική έρευνα
- Η Μπαρτσελόνα που έπαθε… Σίτι και η ζωή χωρίς τον Γιαμάλ
- Νέα σελίδα στις σχέσεις Τραμπ και Πούτιν – Θέλουν να χωρίσουν τον κόσμο σε σφαίρες επιρροής;
- Ντορέττα Παπαδημητρίου: Τελικά είναι ζευγάρι με τον Γιώργο Γεροντιδάκη; Τι απαντά
- Famagusta: Οι μαρτυρίες που συγκλόνισαν τη μικρή οθόνη