Αριστερός σκοταδισμός
Τώρα, που έχουμε εβδομήντα ένα θανάτους σε μία μέρα από την ίδια αιτία, συζητούμε αν ο «γιορτασμός» του Πολυτεχνείου, για να χρησιμοποιήσω τη γλώσσα της ανακοίνωσης του ΚΚΕ, είναι ανώτερο αγαθό από την ανθρώπινη ζωή...
- Μεθοδεύσεις και προσπάθειες επηρεασμού των ιατροδικαστών στο συγκλονιστικό θρίλερ της Αμαλιάδας
- «Είσαι ενδοτικός», «Μην είσαι κατά συρροή δειλός»: Συνεχίζεται ο πόλεμος Νετανιάχου και Γκαντζ
- Νετανιάχου: «Θα δράσουμε κατά των Χούθι, όπως δράσαμε κατά των τρομοκρατών του Ιράν»
- Πόσο θα κοστίσει στην τσέπη των Ελλήνων αν ενεργοποιηθεί η «βόμβα» Τραμπ για 5% του ΑΕΠ σε αμυντικές δαπάνες
Αξίζει να κοντοσταθούμε για λίγο και να παρατηρήσουμε τους εαυτούς μας αυτή την ώρα. Πέρυσι τον Μάρτιο, όταν υπήρχε ημέρα που ανακοινώνονταν τρεις θάνατοι από τον κορωνοϊό, έπεφτε μαύρο δάκρυ. Τώρα, που έχουμε εβδομήντα ένα θανάτους σε μία μέρα από την ίδια αιτία, συζητούμε αν ο «γιορτασμός» του Πολυτεχνείου, για να χρησιμοποιήσω τη γλώσσα της ανακοίνωσης του ΚΚΕ, είναι ανώτερο αγαθό από την ανθρώπινη ζωή…
Πολύ σωστά, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, την οποία προσπάθησαν να εμπλέξουν οι υποστηρικτές της πορείας, δήλωσε ότι το εθνικό συμφέρον επιβάλλει πνεύμα συνεννόησης. Πού είναι όμως η κοινή βάση για τη συνεννόηση, όταν τα σύμβολα και οι τελετές της Αριστεράς θεωρούνται ανώτερα της δημόσιας υγείας; Αυτό είναι αριστερός σκοταδισμός και τίποτε περισσότερο. Είναι απολύτως φυσικό να ηγείται το ΚΚΕ αυτής της σκοταδιστικής αντίδρασης με αφορμή το Πολυτεχνείο – είναι ενδεχομένως και μια μορφή εξιλέωσης για την αντίθεσή του στην εξέγερση του 1973, την οποία τότε κατήγγελε δριμέως.
Αν πάντως πραγματοποιηθεί σήμερα η πορεία που συζητείται τις τελευταίες μέρες, φοβάμαι ότι η φράση «οι νεκροί του Πολυτεχνείου» ίσως αποκτήσει νέο νόημα. Αν κάποιοι αδιαφορούν, είναι εκείνοι που συμφωνούν με τον απεχθέστατο Τζέφερσον, στην παρατήρησή του σχετικά με την περίοδο της τρομοκρατίας κατά τη Γαλλική Επανάσταση, ότι «το δέντρο της ελευθερίας χρειάζεται να ποτίζεται και με αίμα». Το ίδιο ισχύει και για τους μύθους της.
ΥΓ. Η επιμονή της Αριστεράς στην πορεία αποδεικνύει ότι ο βλακώδης αντιαμερικανισμός είναι ισχυρότερος του κορωνοϊού…
Στηρίζω!
Η πρόταση ανήκει σε καθηγητή της Νομικής (αληθινό καθηγητή, όχι από τους πολιτευόμενους με το πρόσχημα μιας διδακτικής θέσης) και η στήλη την υιοθετεί ασμένως. Μετά την «απόφαση» για την αντισυνταγματικότητα της απαγόρευσης της πορείας του Πολυτεχνείου, που εξέδωσε το συνδικαλιστικό όργανο των δικαστών, γιατί να μην αναβαθμισθεί η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων σε Συνταγματικό Δικαστήριο; Εν αντιθέσει με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, εμείς δεν διαθέτουμε τέτοιο και υπάρχει μια ανοικτή συζήτηση για την έλλειψή του στο δικαστικό σύστημά μας.
Πολύ σωστά τα λέει ο φίλος. Από τη στιγμή που ένα συνδικαλιστικό όργανο προκαταλαμβάνει αποφάσεις της Δικαιοσύνης, εμείς γιατί να ψάχνουμε μακριά, όταν το Συνταγματικό Δικαστήριο βρίσκεται μπροστά μας; Στο κάτω κάτω, παρότι συνδικαλιστικό όργανο, έχει μεγάλη και βαριά πνευματική παράδοση.
Πετυχημένα ή όχι, εγώ προσπαθώ να το διασκεδάσω. Τι άλλο να κάνω; Δεν αντέχω στη φρίκη της σκέψης ότι η Δικαιοσύνη στη χώρα μας μπορεί να βρίσκεται στα χέρια των επιγόνων της κ. Θάνου…
Φωστήρες
Το ενδιαφέρον με το φοιτητικό πάρτι γενεθλίων, που προκάλεσε την επέμβαση της Αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη, ήταν κατά τη γνώμη μου το γεγονός ότι οι φοιτητές που αγνόησαν το λοκντάουν για να παρτάρουν δεν ήσαν Ελληνες, αλλά ξένοι και μάλιστα Ευρωπαίοι, που βρέθηκαν στο Αριστοτέλειο μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus.
Αυτό πιστεύω ότι εξηγεί τη βλακώδη συμπεριφορά τους. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι ευλογία για χώρες σαν τη δική μας, με προβληματική ή υπανάπτυκτη ανώτατη παιδεία. Δίνει την ευκαιρία στα παιδιά με αξία και φιλοδοξίες να δουν πώς λειτουργούν οι εκπαιδευτικοί θεσμοί στις κανονικές ευρωπαϊκές χώρες και γενικότερα, όμως, την ευκαιρία να ανοίξουν τους ορίζοντες τους και να καταλάβουν την πραγματική θέση της χώρας μας στον κόσμο.
Γνωρίζω ότι, ειδικά, στο Αριστοτέλειο έχει καταβληθεί σοβαρή προσπάθεια από την πρυτανεία για τη βελτίωση της κατάστασης και τη σέβομαι. Σε γενικές γραμμές, όμως, ένας φοιτητής από τη Γαλλία, την Ιταλία ή τη Γερμανία που έρχεται να περάσει ένα χρόνο των σπουδών του στην Ελλάδα, μου κάνει περισσότερο για χαβαλές, με σοβαρές πιθανότητες να είναι ανεγκέφαλος. Συνεπώς, πολύ λογικό τέτοια συνετά και φιλομαθή παιδιά να παρτάρουν με τον κορωνοϊό και πέρα βρέχει…
- Παναθηναϊκός – Άρης 126-74: Ισοπεδωτικοί οι «πράσινοι» κόντρα σε 8 παίκτες
- Τέσσερις κόκκινες κάρτες, ο Ζίνι, οι «δανεικοί» και 4+1 νίκες στο γκολ: Η επανάληψη στα ματς του Παναθηναϊκού, έγινε… συνήθεια (vids)
- Σερβία: Διαδήλωση των φοιτητών στο Βελιγράδι κατά της διαφθοράς και της αδιαφάνειας στον κρατικό μηχανισμό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις