Κρητικό μέλι εφαρμόζει τη γραφή Braille στις ετικέτες του
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Όρασης, το κρητικό μέλι Anemelon πραγματοποιεί μία ιδιαίτερη εκστρατεία ευαισθητοποίησης του κοινού.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Όρασης, το κρητικό μέλι Anemelon πραγματοποιεί μία ιδιαίτερη εκστρατεία ευαισθητοποίησης του κοινού.
Μέλι με κοινωνικές ευαισθησίες
Ένα μέλι με ωραία, παχύρρευστη υφή και διακριτικά αρώματα θυμαριού, πεύκου και κρητικών βοτάνων. «Αγνό, κρητικό μέλι» λέει η επιγραφή του και πρόκειται, όντως, για ένα μέλι με αμιγώς κρητικό χαρακτήρα.
Για την παραγωγή του, που ξεκίνησε το 2013, ο Φανούρης Λεονταράκης ταξιδεύει τα μελίσσια του ως νομάς σε διαφορετικές περιοχές της Κρήτης, για να συλλέξει μέλι θυμαρίσιο, πεύκου, αλλά και άλλων βοτάνων του νησιού, όπως η φασκομηλιά ή ο έρωντας.
«Ένα μικρό βήμα, μπορεί να κάνει τη διαφορά»
Με στόχο τη στήριξη των ατόμων με μειωμένη όραση, το Anemelon πλέον κυκλοφορεί και με μία ειδική ετικέτα, όπου εφαρμόστηκε η γραφή Braille. Η ετικέτα έχει τοποθετηθεί στις συσκευασίες μελιού των 450 και 950 γραμμαρίων και επάνω της αναφέρονται τα χαρακτηριστικά του μελιού, ώστε να είναι διαθέσιμα σε όλους.
Σημειώνεται ότι η Παγκόσμια Ημέρα Όρασης (Κατά της Τύφλωσης), γιορτάζεται κάθε χρόνο τη 2η Πέμπτη του Οκτωβρίου. Στόχος, είναι να στραφεί το παγκόσμιο ενδιαφέρον στο πρόβλημα της τύφλωσης και τις επιπτώσεις του στον πάσχοντα και το περιβάλλον του. Στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, το Anemelon συμμετέχει με τον δικό του τρόπο στην επίτευξη αυτού του σκοπού, καθώς όπως πιστεύουν, «ένα μικρό βήμα μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά».
- Μαζεύουν το γραφείο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης – Τα νέα δεδομένα και τα προνόμια του ΠΑΣΟΚ
- ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση συνεχίζει να πορεύεται με αλήθειες για τους λίγους και με ψέματα για τους πολλούς
- Σαμιαμίδια που έζησαν 37 χρόνια σε γυάλα ήταν τελικά νέο είδος
- Τσουκαλάς: Σκοπός του ΠΑΣΟΚ η νίκη στις επόμενες εκλογές
- Ο Λιονέλ Μέσι επιστρέφει στη Βαρκελώνη για πρώτη φορά μετά το 2021
- Ισραήλ: «Ντροπιαστική» και «αντισημιτική» η απόφαση του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου – Η ανακοίνωση Χέρτζογκ