Βορίδης : Δεν κλείνουν τα εκτροφεία μινκ
Ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι θα δοθούν 3 εκατομμύρια ευρώ στους παραγωγούς γουνοφόρων ζώων για την οικονομική ενίσχυσή τους
- Τι είναι το shutdown της αμερικανικής κυβέρνησης και τι είναι το ταβάνι του χρέους;
- Όταν ο Μακρόν αποκαλούσε το Πρωθυπουργικό Μέγαρο «το κλουβί με τις τρελές»
- Έκλεβαν πολυτελή οχήματα SUV και τα πωλούσαν στο εξωτερικό – Το αιματηρό επεισόδιο με τον αρχηγό της σπείρας
- Πώς η υπόθεση Πελικό έδωσε άλλες διαστάσεις στη σεξουαλική βία
«Εφαρμόζεται απαρέγκλιτα η τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων. Το υγειονομικό πρωτόκολλο είναι πλήρες και στην περίπτωση που υπάρχει διαπιστωμένο κρούσμα κορονοϊού παρακολουθούνται στενά και ελέγχονται όλες οι συγκεκριμένες φάρμες εκτροφής γουνοφόρων ζώων».
Αυτό διαβεβαίωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΜέΡΑ25 Κρίτωνα Αρσένη, απορρίπτοντας ταυτόχρονα το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να σταματήσει τη λειτουργία των συγκεκριμένων εκτροφείων.
Ο κ. Αρσένης έκανε λόγο για «ανεξήγητα πολλά κρούσματα στη Δυτική Μακεδονία», ενώ υποστήριξε ότι «δεν γίνονται συστηματικοί έλεγχοι στα γουνοφόρα εκτροφεία ζώων ούτε τηρείται το υγειονομικό πρωτόκολλο εκεί που έχουν διαπιστωθεί κρούσματα κοροναϊού».
Ο κ. Βορίδης επιβεβαίωσε ότι μετά τους ελέγχους που έγιναν από τις αρμόδιες υπηρεσίες διαπιστώθηκαν κρούσματα κοροναϊού σε Κοζάνη, Γρεβενά και Καστοριά, τονίζοντας ταυτόχρονα πως «γίνονται συστηματικοί και επαναλαμβανόμενοι έλεγχοι».
«Τηρείται πλήρως το υγειονομικό πρωτόκολλο και εκεί όπου διαπιστώθηκαν κρούσματα Covid-19, έχουν ήδη γίνει επανέλεγχοι και μέχρι τέλος της εβδομάδας θα περιμένουμε τα αποτελέσματα των εργαστηριακών δειγμάτων», επεσήμανε ο κ. υπουργός.
Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι θα δοθούν 3 εκατομμύρια ευρώ στους παραγωγούς γουνοφόρων ζώων για την οικονομική ενίσχυσή τους, εξαιτίας της ζημιάς που υπέστησαν λόγω των περιοριστικών μέτρων που εφαρμόστηκαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
«Τηρούνται απαρέγκλιτα όλα τα μέτρα βιοασφάλειας όταν υπάρχει κάτι ύποπτο, και δεν υπάρχει η παραμικρή ολιγωρία σε ό,τι αφορά τη διαδικασία που ακολουθείται. Αμέσως μόλις υπάρξει ζήτημα ύποπτου κρούσματος ή θανάτου ξεκινά η προβλεπόμενη διαδικασία, γίνεται καταγραφή όλων των θηλαστικών και ενημερώνονται όλες οι αρμόδιες Αρχές και αρχίζουν οι έλεγχοι», κατέληξε ο κ. Βορίδης.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις