Υλικά

2 φέτες Ψωμί Μπόμπα (Στρογγυλή)

2 φέτες Μοτζαρελα Block

1 φέτα Καπνιστό Ζαμπόν (τύπου Fouantre)

Βούτυρο

1 Αυγό

Σχοινόπρασο

Για την μπεσαμέλ Μετσοβόνε

50 γρ. Βούτυρο

50 γρ. Αλεύρι

500 γρ. Γάλα

100 γρ. Τριμμένο Μετσοβόνε

1 Πορτοκάλι

Ένα πολύ χορταστικό και εμφανίσιμο πιάτο, ιδανικό για χαλαρά Σαββατοκύριακα (ή καθημερινές…) στο σπίτι.

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε με το αλεύρι μέχρι να ψηθεί λίγο το αλεύρι.

Σιγά σιγά ανακαtεύοντας ρίχνουμε το γάλα  σε χαμηλή φωτιά.

Όταν δέσει η μπεσαμέλ βγάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το τριμμένο τυρί και λίγο ξύσμα πορτοκάλι.

Αλατοπιπερώνουμε.

Κρατάμε ζεστό μέχρι να ετοιμαστούν τα υπόλοιπα υλικά.

Ετοιμάζουμε το «τοστ».

Βουτυρώνουμε τις φέτες από το ψωμί και βάζουμε μια φέτα από το τυρί , μια φέτα ζαμπόν και ξανά μια φέτα τυρί, βουτυρώνουμε ελαφρώς από πάνω και ψήνουμε στην τοστιέρα.

Ταυτόχρονα, ετοιμάζουμε ένα αυγό τηγανητό, με ελάχιστο λάδι στο τηγάνι.

Ψήνουμε μέχρι να είναι μελάτο.

Ψιλοκόβουμε το σχοινόπρασο.

Αφού είναι όλα έτοιμα βάζουμε το «τοστ» σε ένα πιάτο από πάνω και στην μέση το αυγό, καλύπτουμε με την μπεσαμέλ αλλά χωρίς να καλύψουμε τον κρόκο και γύρω γύρω πασπαλίζουμε λίγο από το σχοινόπρασο.