Χορταστικό croque madame με μπεσαμέλ μετσοβόνε από τον Χάρη Νικολούζο
Ποιος χρειάζεται το πρωινό ή το μεσημεριανό φαγητό όταν υπάρχει η επιλογή του brunch; Ο Κερκυραίος σεφ, που ξεκίνησε από τις κουζίνες του Μποτρίνι και έφασε να πετυχαίνει σημαντικές συνεργασίες με πολύ γνωστά εστιατόρια της Ελλάδας, ξεκλειδώνει τα μυστικά του πολυαγαπημένου όλων croque madame.
Υλικά
2 φέτες Ψωμί Μπόμπα (Στρογγυλή)
2 φέτες Μοτζαρελα Block
1 φέτα Καπνιστό Ζαμπόν (τύπου Fouantre)
Βούτυρο
1 Αυγό
Σχοινόπρασο
Για την μπεσαμέλ Μετσοβόνε
50 γρ. Βούτυρο
50 γρ. Αλεύρι
500 γρ. Γάλα
100 γρ. Τριμμένο Μετσοβόνε
1 Πορτοκάλι
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε με το αλεύρι μέχρι να ψηθεί λίγο το αλεύρι.
Σιγά σιγά ανακαtεύοντας ρίχνουμε το γάλα σε χαμηλή φωτιά.
Όταν δέσει η μπεσαμέλ βγάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το τριμμένο τυρί και λίγο ξύσμα πορτοκάλι.
Αλατοπιπερώνουμε.
Κρατάμε ζεστό μέχρι να ετοιμαστούν τα υπόλοιπα υλικά.
Ετοιμάζουμε το «τοστ».
Βουτυρώνουμε τις φέτες από το ψωμί και βάζουμε μια φέτα από το τυρί , μια φέτα ζαμπόν και ξανά μια φέτα τυρί, βουτυρώνουμε ελαφρώς από πάνω και ψήνουμε στην τοστιέρα.
Ταυτόχρονα, ετοιμάζουμε ένα αυγό τηγανητό, με ελάχιστο λάδι στο τηγάνι.
Ψήνουμε μέχρι να είναι μελάτο.
Ψιλοκόβουμε το σχοινόπρασο.
Αφού είναι όλα έτοιμα βάζουμε το «τοστ» σε ένα πιάτο από πάνω και στην μέση το αυγό, καλύπτουμε με την μπεσαμέλ αλλά χωρίς να καλύψουμε τον κρόκο και γύρω γύρω πασπαλίζουμε λίγο από το σχοινόπρασο.
- Φάμελλος: Αισιοδοξία για restart – «Να έρθουν όλοι να στηρίξουν την επανεκκίνηση του ΣΥΡΙΖΑ»
- «Μικρά Πράγματα σαν κι Αυτά»: Το έγκλημα για το οποίο η Καθολική Εκκλησία δεν ζήτησε ποτέ συγγνώμη
- Σπηλιωτόπουλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε τον βιοϊστορικό του κύκλο – Τι είπε για το κόμμα Κασσελάκη
- «Έξω φρενών» οι οπαδοί της Σίτι με τις «δικαιολογίες» του Γκουαρντιόλα
- Greek Government Targets Record Investment Program and Tax Relief for Middle Class
- Κρήτη: Αντί για τα δεσμά του γάμου πέρασαν στον γαμπρό χειροπέδες