Τσίπρας : Αποσύρει την πρόταση για κοινής αποδοχής υπουργό Υγείας ;
«Από εδώ και στο εξής ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει την απόλυτη ευθύνη» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας επισημαίνοντας πως «δώσαμε μια ευκαιρία στον κ. Μητσοτάκη να σχεδιάσουμε από κοινού την αντιμετώπιση αυτής της κρίσης και το αρνήθηκε». Η άρνηση αυτή είναι πολιτική επιλογή και θα έχει συνέπειες υποστήριξε με νόημα ο κ. Τσίπρας
- «Με βίασαν οι κακοποιοί του Άσαντ, αλλά πλέον δεν φοβάμαι να δείξω το πρόσωπό μου»
- Στα δικαστήρια ο 29χρονος γαμπρός του 66χρονου - Πού στρέφει τις κατηγορίες για τη δολοφονία στην Εύβοια
- Ξέσπασε ο πατέρας του 19χρονου Γιάννη - «Πρέπει να προσέχουν τα παιδιά» ανέφερε με αφορμή το «Allou Fun Park»
- Μετά τη Celine τι; - Ποιο είναι το επόμενο βήμα του Εντί Σλιμάν
«Από εδώ και στο εξής ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει την απόλυτη ευθύνη» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας επισημαίνοντας πως «δώσαμε μια ευκαιρία στον κ. Μητσοτάκη να σχεδιάσουμε από κοινού την αντιμετώπιση αυτής της κρίσης και το αρνήθηκε».
Άρνηση με συνέπειες
«Η άρνηση του, όμως, έστω και στο και πέντε, σε ένα σχέδιο ενίσχυσης του ΕΣΥ, είναι μια πολιτική επιλογή που θα έχει και συνέπειες. Χρεώνεται την ευθύνη για όλα όσα επιβαρύνουν και για όσα συμβούν στην πλάτη της ελληνικής κοινωνίας, και με κίνδυνο την απώλεια της ανθρώπινης ζωής» συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα κατά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο της Λάρισας.
Ουσιαστικά αυτή η δήλωση αυτή θα μπορούσε να ερμηνευθεί και ως πρόθεση από μεριάς Αλέξη Τσίπρα να προχωρήσει -τουλάχιστον στην παρούσα συγκυρία- στην απόσυρση της πρότασης που είχε καταθέσει στην έναρξη του δεύτερου lockdown για υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής ή τουλάχιστον ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται να μην επιμένει σ’ αυτή την πρόταση μετά την απόρριψή της από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.
Μάλιστα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χρεώσε την ευθύνη στον κ. Μητσοτάκη για την επικείμενη κατάρρευση του ΕΣΥ συμπληρώνοντας μάλιστα «με κίνδυνο την απώλεια της ανθρώπινης ζωής». Κάτι που δείχνει ότι ο κ. Τσίπρας θα αξιοποιήσει επικοινωνιακά την άρνηση της κυβέρνησης για να κάνει μια αντιπολίτευση με όρους «πρότασης μομφής» στην κυβέρνησης.
Υπενθυμίζεται ότι σε αυτό το πλαίσιο της πρότασης που είχε καταθέσει ο κ. Τσίπρας, είχε ρίξει στο τραπέζι το όνομα της Αθηνάς Λινού κατά τη συζήτηση στη Βουλή την προηγούμενη Πέμπτη, αφήνοντας πάντως περιθώριο στον κ. Μητσοτάκη να συζητήσουν και επί άλλου ονόματος για υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής.
Σκόνταψε
Βεβαίως η πρόταση δεν περπάτησε, καθώς, πέραν από την στάση του Μαξίμου και του προσωπικά του κ. Μητσοτάκη ο οποίος αντιμετώπισε την πρόταση Τσίπρα ως πρόταση «περίπου συγκυβέρνησης» διαμηνύοντας ότι «η χώρα έχει κυβέρνηση, αντιπολίτευση δεν έχει», το όλο ζήτημα σκόνταψε και στον ίδιο το ΣΥΡΙΖΑ.
Την πρόταση Τσίπρα δεν την είδε με καλό μάτι το σύνολο του ΣΥΡΙΖΑ. Ένα μέρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε πολλές ενστάσεις για τις κατά καιρούς δηλώσεις της κας Λινού σε σχέση με τη θεία κοινωνία, ενώ σε κάθε περίπτωση ο προβληματισμός σε ένα κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ εντάθηκε και από το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός στη Βουλή εμφανίστηκε ωσάν να απορρίπτει πρόταση κυβερνητικής συνεργασίας μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.
Οι συναθροίσεις
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο και μετά τα όσα μεσολάβησαν με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου όπου ο ΣΥΡΙΖΑ αναγκάστηκε να στηρίξει πολιτικά την απειθαρχία του ΚΚΕ και του ΜέΡΑ25 στην απαγόρευση των συναθροίσεων, η πρόταση Τσίπρα ουσιαστικά κάηκε, αν και από την πρώτη στιγμή ήταν πολύ δύσκολο να περπατήσει.
Έτσι, την επόμενη του σκηνικού του Πολυτεχνείου και της κόντρας που έχει ανοίξει η κυβέρνηση με τα άλλα δύο κόμματα της Αριστεράς, ο κ. Τσίπρας προς ώρας τουλάχιστον και με δεδομένο ότι η κυβέρνηση είναι αρνητική, φαίνεται να αποσύρει από το προσκήνιο την πρότασή του για ένα κοινό σχέδιο διαχείρισης της πανδημίας που προσωποποιούνταν σε έναν κοινής αποδοχής νέο υπουργό Υγείας.
Διαφωνία και συνεννόηση
Υπενθυμίζεται ωστόσο ότι ο κ. Τσίπρας προχτές είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με την κα Λινού η οποία και τον ευχαρίστηκε για την πρότασή του κάνοντας λόγο για «ιδιαίτερη τιμή».
Από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας σε εκείνη τη συνάντηση με την καθηγήτρια επιδημιολογίας είχε μιλήσει για συλλογική προσπάθεια να ανασυγκροτήσουμε το ΕΣΥ και να αντιμετωπίσουμε την πανδημία και μάλιστα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε:
«Βλέπουμε ότι οι εξελίξεις δεν είναι θετικές σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή. Πιστεύω ότι αυτή την ώρα πρέπει να συμφωνήσουμε στα αυτονόητα. Δεν χρειάζεται διχαστική αντίληψη. Ακόμη και σε κρίσιμα ζητήματα πολιτικής διαφωνίας μπορούν να βρεθούνε συνεννοήσεις και όχι κανείς να οξύνει τεχνητά την πόλωση και το διχασμό».
Πάντως σήμερα ο κ. Τσίπρας δείχνοντας την κατεύθυνση της αντιπολιτευτικής του τακτικής ουσιαστικά αυτό που είπε σήμερα προς την κυβέρνηση είναι πως «έχασε την ευκαιρία» να στηριχτεί στις πλάτες του ΣΥΡΙΖΑ.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις