Τζιχαντιστής : Το παρασκήνιο της σύλληψης στον Ελαιώνα – Βίντεο ντοκουμέντο
Ο 26χρονος που είχε έλθει στην χώρα μας τον Μάρτιο του 2018 βρισκόταν τους τελευταίους μήνες στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ
Έναν 27 χρονο υπήκοο Συρίας που απεικονιζόταν -σε βίντεο που αποκαλύπτει «Το Βήμα»- να συμμετέχει σε κακοποιήσεις αιχμαλώτων και σε άλλες αγριότητες του ISIS συνέλαβε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στη δομή φιλοξενίας του Ελαιώνα.
Ο 26χρονος που είχε έλθει στη χώρα μας τον Μάρτιο του 2018 βρισκόταν τους τελευταίους μήνες στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ, αφού υπήρχε ροή πληροφοριών κι ανταλλαγή οπτικού υλικού από το εξωτερικό κι από άλλες έρευνες για εμπλοκή του στη δράση του Ισλαμικού Κράτους.
Τα τελευταία 24ωρα φέρεται να συμμετείχε σε συμπλοκές εντός της δομής κάτι που επιτάχυνε την επέμβαση της Αντιτρομοκρατικής, προκειμένου βεβαίως να αποφευχθεί κι η τυχόν εμπλοκή του σε έκνομη ενέργεια εντός της χώρας.
Ομολόγησε την εμπλοκή του στον ISIS
Ο 27χρονος στη διάρκεια της εξέτασής του από τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ ομολόγησε την εμπλοκή του στον ISIS. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ένταξη και συμμετοχή ως μέλος στην τρομοκρατική οργάνωση ISIS/DA’ESH, καθώς και για τρομοκρατικές πράξεις άμεσης συνδρομής σε ανθρωποκτονία, με δόλο, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, από κοινού και κατά συρροή.
Το ακριβές δελτίο της Ελληνικής Αστυνομίας έχει ως εξής:
Από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) πρώτες πρωινές ώρες της 19-11-2020 συνελήφθη 27χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Συρίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ένταξη και συμμετοχή ως μέλος στην τρομοκρατική οργάνωση ISIS/DA’ESH, καθώς και για τρομοκρατικές πράξεις άμεσης συνδρομής σε ανθρωποκτονία, με δόλο, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, από κοινού και κατά συρροή.
O συλληφθείς, ο οποίος εισήλθε στη χώρα μας την 28-03-2018, εξεταζόμενος σχετικά αποδέχτηκε τις σε βάρος του αποδιδόμενες κατηγορίες και με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγείται ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.
Κατά τη διενέργεια έρευνας, που πραγματοποιήθηκε σε οικίσκο ανοιχτής δομής φιλοξενίας αλλοδαπών, όπου διέμενε, ανευρέθηκαν ψηφιακά πειστήρια, τα οποία θα αποσταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για διενέργεια εργαστηριακών εξετάσεων.
- Φωτεινή Αθερίδου: «Πήρα αγωγή και έκανα ψυχοθεραπεία για τις κρίσεις πανικού»
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (22/1): «Δράση» σε Europa League και «αιώνιους» στη Euroleague
- Το δίλημμα που θέτει ο Τραμπ με το Συμβούλιο Ειρήνης σε ένα τοξικό γεωπολιτικό περιβάλλον
- Μινεσότα: Η ICE συνέλαβε 5χρονο αγοράκι που επέστρεφε από το νηπιαγωγείο
- «MEGA ΓΕΓΟΝΟΤΑ»: Η μεγάλη δημοσκόπηση της Metron Analysis απόψε στις 19.45
- Την θλίψη τους για τον άδικο χαμό του λιμενικού εξέφρασαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και ο Δήμαρχος Β. Κυνουρίας
- Καραμανλής – Σαμαράς στην Καλαμάτα: Μια συνύπαρξη με ιδιαίτερη σημειολογία
- Κατάσκοποι σε 4 τροχούς – Είναι τα κινεζικά οχήματα κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 22.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/josh-gordon-h8Od9ze-0o-unsplash-315x220.jpg)



































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442