Τρεις νέοι bartenders προτείνουν εντυπωσιακά και εύκολα cocktails για το σπίτι
Μπορεί τα μπαρ να μένουν κλειστά μέχρι νεωτέρας, αλλά μπορούμε εύκολα να τα φέρουμε στο σπίτι. Τρεις από τους πιο επιδραστικούς bartenders της νέας γενιάς παρουσιάζουν τις συνταγές τους και μάς βάζουν ιδέες.
Λυκούργος Χριστοθανόπουλος
Βar Manager, World Class Greek Finalist 2017
Όνομα Κοκτέιλ: Garibaldi
Πρόκειται για ένα κλασικό κοκτέιλ με βάση το Campari. Εγώ το προτιμώ σε μία twist εκτέλεσή του, την οποία και σερβίρω στο μαγαζί όπου συνεργάζομαι στην Κηφισιά.
Υλικά:
50ml Campari
20ml φρέσκος χυμός λεμόνι
20ml σιρόπι ζάχαρης
1 ασπράδι αυγού
1 wedge πορτοκαλιού
Top Up: Ανθρακούχα Πορτοκαλάδα
Εκτέλεση:
Βάζουμε όλα τα υλικά στο shaker εκτός της πορτοκαλάδας, προσθέτουμε πάγο και αναμιγνύουμε καλά.
Σουρώνουμε σε ποτήρι με πάγο.
Απογεμίζουμε με την πορτοκαλάδα.
Γαρνίρουμε με τη σφήνα πορτοκαλιού.
Αλέξανδρος Κόντος
Bar keeper
Όνομα Κοκτέιλ: Αγγουρομοχίτο δροσερό
Υλικά
50ml ρούμι λευκό
2 λεπτές φέτες τζιντζερ
Μισό lime κομμένο σε 4 κομμάτια
Αν έχουμε piller, κόβουμε 5-6 φέτες αγγούριου.αλλιως κόβουμε περίπου 7 φέτες στρογγυλές, όσο λεπτές μπορούμε.
Σόδα
Εκτέλεση
Πατάμε με ένα γουδοχέρι μέσα σε ένα μεγέλο ποτήρι το τζίντζερ και το lime μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους.
Ύστερα, βάζουμε το ρούμι. Προτιμώ το λευκό σε αυτή τη συνταγή, για να είναι ελαφρύ γευστικά, ώστε να πιούμε πολλά, όσα χρειάζονται για να αντέξουμε την καραντίνα!
Ρίχνουμε τις λεπτές φέτες αγγούριου και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε πολύ πάγο και ύστερα γεμίζουμε το υπόλοιπο με σόδα.
Βασίλης Νικήτας
Bar manager, mixologist
Όνομα Κοκτέιλ: Booze or tea
Ένα ζεστό κοκτέιλ σαν αυτό θα ζεστάνει τα βράδια σας και θα ανεβάσει την διάθεσή σας. Σερβίρετε σε τσαγιερό, η συνταγή που ακολουθεί είναι για τέσσερα ποτήρια ή κούπες.
Υλικά
150ml bourbon
30ml παλαιωμενο ρούμι
90ml λεμόνι
30γρ μέλι
30γρ βούτυρο
30γρ μαύρη ζάχαρη
15γρ τζίντζερ φρέσκο κομμάτια
2 στικ κανέλας
4 μπαχάρια
1 tsp vanilla extract
270ml νερο
Εκτέλεση
Όλα τα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δούμε φυσαλίδες να αναπτύσσονται ή (με θερμόμετρο) να φτάσουν 80 βαθμούς. Τα ρίχνουμε όλα μέσα στο τσαγιερό και αν θέλουμε γαρνίρουμε την κάθε κούπα με μια φλούδα πορτοκαλιού.
- Τσίπρας: «Δεν είμαι αναχωρητής» – Αιχμές για τις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις των ελίτ και της Δεξιάς
- Mpox: Καμπανάκι ΠΟΥ για τον ιό – Η κατάσταση δεν έχει πάψει να είναι επείγουσα
- Μέσι: «Θα επιστρέψω κάποια στιγμή στη Βαρκελώνη»
- Πέδρο Πασκάλ – Πολ Μέσκαλ: Οι φωτογραφίες από τα γυρίσματα του «Μονομάχου II» στο Μαρόκο
- Dark web: Πώς καταλήγουν τα δεδομένα μας στο σκοτεινό διαδίκτυο – Πώς θα τα κρατήσουμε μακριά
- Ελβετία: «Εξομολόγηση» στο… avatar του Ιησού με βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης