Λυκούργος Χριστοθανόπουλος

Βar Manager, World Class Greek Finalist 2017

Όνομα Κοκτέιλ:  Garibaldi

Πρόκειται για ένα κλασικό κοκτέιλ με βάση το Campari. Εγώ το προτιμώ σε μία twist εκτέλεσή του, την οποία και σερβίρω στο μαγαζί όπου συνεργάζομαι στην Κηφισιά.

Η ποιότητα του πάγου παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα.

Υλικά:

50ml Campari
20ml φρέσκος χυμός λεμόνι
20ml σιρόπι ζάχαρης
1 ασπράδι αυγού
1 wedge πορτοκαλιού
Top Up:  Ανθρακούχα Πορτοκαλάδα

Εκτέλεση:

Βάζουμε όλα τα υλικά στο shaker εκτός της πορτοκαλάδας, προσθέτουμε πάγο και αναμιγνύουμε καλά.
Σουρώνουμε σε ποτήρι με πάγο.
Απογεμίζουμε με την πορτοκαλάδα.
Γαρνίρουμε με τη σφήνα πορτοκαλιού.


Αλέξανδρος Κόντος

Bar keeper

Όνομα Κοκτέιλ: Αγγουρομοχίτο δροσερό

Σερβίρετε τα cocktails σε όμορφα ποτήρια για περισσότερη festive διάθεση!

Υλικά 

50ml ρούμι λευκό

2 λεπτές φέτες τζιντζερ

Μισό lime κομμένο σε 4 κομμάτια

Αν έχουμε piller, κόβουμε 5-6 φέτες αγγούριου.αλλιως κόβουμε περίπου 7 φέτες στρογγυλές, όσο λεπτές μπορούμε.

Σόδα

Εκτέλεση 

Πατάμε με ένα γουδοχέρι μέσα σε ένα μεγέλο ποτήρι το τζίντζερ και το lime μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους.

Ύστερα, βάζουμε το ρούμι. Προτιμώ το λευκό σε αυτή τη συνταγή, για να είναι ελαφρύ γευστικά, ώστε να πιούμε πολλά, όσα χρειάζονται για να αντέξουμε την καραντίνα!

Ρίχνουμε τις λεπτές φέτες αγγούριου και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε πολύ πάγο και ύστερα γεμίζουμε το υπόλοιπο με σόδα.


Βασίλης Νικήτας

Bar manager, mixologist

Όνομα Κοκτέιλ: Booze or tea

Προτού χρησιμοποιήσετε τις φλούδες των φρούτων, βεβαιωθείτε πως τα έχετε πλύνει σωστά.

Ένα ζεστό κοκτέιλ σαν αυτό θα ζεστάνει τα βράδια σας και θα ανεβάσει την διάθεσή σας. Σερβίρετε σε τσαγιερό, η συνταγή που ακολουθεί είναι για τέσσερα ποτήρια ή κούπες.

Υλικά

150ml bourbon

30ml παλαιωμενο ρούμι

90ml λεμόνι

30γρ μέλι

30γρ βούτυρο

30γρ μαύρη ζάχαρη

15γρ τζίντζερ φρέσκο κομμάτια

2 στικ κανέλας

4 μπαχάρια

1 tsp vanilla extract

270ml νερο

Εκτέλεση

Όλα τα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δούμε φυσαλίδες να αναπτύσσονται ή (με θερμόμετρο) να φτάσουν 80 βαθμούς. Τα ρίχνουμε όλα μέσα στο τσαγιερό και αν θέλουμε γαρνίρουμε την κάθε κούπα με μια φλούδα πορτοκαλιού.