Καραθανασόπουλος : Πρόκληση η μείωση των δαπανών για την Υγεία στον προϋπολογισμό
«Εξαρχής θα έπρεπε να υπάρχει εκ μέρους της κυβέρνησης ενιαίος σχεδιασμός για την αντιμετώπιση της πανδημίας με την ένταξη του ιδιωτικού τομέα με επίταξη χωρίς την παραμικρή αποζημίωση», επισήμανε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, και κατήγγειλε ότι «στον Κρατικό Προϋπολογισμό του επόμενου έτους, η κυβέρνηση μειώνει τις δαπάνες για την υγεία
- Οι πριγκίπισσες της Disney κινδυνεύουν σύμφωνα με ένα νέο σατιρικό επιστημονικό άρθρο
- Γιατί η Βραζιλία έχει μεγάλη οικονομία αλλά απαίσιες αγορές
- «Είναι άρρωστος και διεστραμμένος, όσα μου έκανε δεν τα είχα διανοηθεί» - Σοκάρει η 35χρονη για τον αστυνομικό
- «Πιο κοντά από ποτέ» βρίσκεται μια συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, σύμφωνα με την Χαμάς
«Εξαρχής θα έπρεπε να υπάρχει εκ μέρους της κυβέρνησης ενιαίος σχεδιασμός για την αντιμετώπιση της πανδημίας με την ένταξη του ιδιωτικού τομέα με επίταξη χωρίς την παραμικρή αποζημίωση», επισήμανε ο Νίκος Καραθανασόπουλος μέλος της ΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, σε σημερινή του παρέμβαση στον ρ/σ «Real FM».
Πανωπροίκια
«Είναι πρόκληση την ώρα που ο λαός καλείται να κάνει εκ νέου θυσίες, η κυβέρνηση να διαπραγματεύεται με τους κλινικάρχες και να τους δίνει τελικά πανωπροίκια» τόνισε.
Υπενθύμισε ότι το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή είχε θέσει το ζήτημα της επίταξης των ιδιωτικών κλινικών, της πρόσληψης μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και την ενίσχυσης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία.
Επισήμανε ότι η κυβέρνηση «εφάρμοσε ως λάστιχο τα πρωτόκολλα υγείας στον τουρισμό, σε μεγάλους εργασιακούς χώρους και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς» και τόνισε ότι «η κυβέρνηση σπατάλησε το χρόνο που της έδωσε ο λαός με την υπεύθυνη στάση του και άφησε αθωράκιστη τη χώρα και το Εθνικό Σύστημα Υγείας».
Εν μέσω πανδημίας
Ο Ν. Καραθανασόπουλος κατήγγειλε επίσης, ότι «στον Κρατικό Προϋπολογισμό του επόμενου έτους, η κυβέρνηση μειώνει τις δαπάνες για την υγεία κατά 500 εκατομμύρια ευρώ κι ενώ βρισκόμαστε εν μέσω πανδημίας».
Όσον αφορά τις συμβολικές εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο, επισήμανε ότι «είχαν τηρηθεί όλα τα μέτρα εκ μέρους των διαδηλωτών και δεν υπήρχε κανένας λόγος να χτυπήσει η αστυνομία κατ’ εντολή της κυβέρνησης».
Σημείωσε, ιδιαίτερα, ότι η αστυνομία εξαπέλυσε το δεύτερο κύμα βίας όταν αποχωρούσαν οι συγκεντρωμένοι και τότε έγιναν και οι μαζικότερες συλλήψεις».
Αναστολή
Η κυβέρνηση «ήθελε αυτό το διάστημα, να ανασταλούν οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων, την ώρα που η ίδια δεν αναστέλλει την αντιλαϊκή της πολιτική» τόνισε.
Κληθείς να σχολιάσει τα περί «μετώπου» αυτών των ημερών και αν «συνιστά αποκατάσταση της εποικοινωνίας μεταξύ του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων κομμάτων», ο Ν. Καραθανασόπουλος είπε «το «μέτωπο» το οποίο λέτε, ήταν απλά και μόνο η συλλογή υπογραφών κάτω από ένα κοινό κείμενο το οποίο καταδίκαζε μια πράξη της κυβέρνησης, την απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των τριών ατόμων» και κατέληξε, υπογραμμίζοντας ότι «απο εκεί και πέρα με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουμε πολύ μεγάλες διαφορές».
Πηγή ΑΜΠΕ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις