Γρήγορη μακαρονάδα με κιμά γαλοπούλας από την Γωγώ Δελογιάννη
Η δραστήρια σεφ που, από το Master Chef, κατέκτησε σε σύντομο χρονικό διάστημα τις καρδιές όλων των ενημερωμένων foodies της πόλης χάρη στα δημιουργικά της projects, φτιάχνει μια απλή, γευστικότατη μακαρονάδα για "κάτι διαφορετικό", αλλά χωρίς μπελάδες και βαθμούς δυσκολίας.
- Αφαιρούν τα αντικλεπτικά και αρπάζουν τα ρούχα στα καταστήματα - Βίντεο ντοκουμέντο
- Σύλληψη Ικάρων έξω από την Αγία Σοφία – Ύψωσαν την ελληνική σημαία
- Συναγερμός στον ΕΟΔΥ για τον ιό mpox - 18 επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα
- Χιονοθύελλα φέρνει χάος στα Βαλκάνια - Κροατία, Βοσνία, Σλοβενία δοκιμάζονται από την κακοκαιρία
Μέσα σε είκοσι λεπτά, μπορούμε να έχουμε μια εναλλακτική μακαρονάδα, κατάλληλη για τις ανάγκες ενός πιο ελαφριού, διαιτητικού ίσως, γεύματος. «Τα γλυκά ντοματίνια θα κάνουν την διαφορά στην γεύση», υπόσχεται η Γωγώ Δελογιάννη για την οποία «το φαγητό είναι μια βρώσιμη φροντίδα».
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. μακαρόνια
600 γρ. κιμά γαλοπούλας
300 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
1 καρότο τριμμένο
1 κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα πολύ ψιλοκομμένα
θυμάρι
αλάτι -πιπέρι
πάπρικα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα μακαρόνια κατά τις οδηγίες τους.
Σε αντικολλητικό τηγάνι και σε δυνατή φωτιά, σοτάρουμε τα κρεμμύδια, το καρότο, το θυμάρι και τον κιμά για 10-12 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχόμενα μέχρι ο κιμάς να είναι παντού λευκός.
Ρίχνουμε τα ντοματίνια και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Συμπληρώνουμε περίπου 1 κούπα νερό και βράζουμε για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Διορθώνουμε αλάτι, πιπέρι και πάπρικα και είμαστε έτοιμοι.
*η φωτογραφία της Γωγούς τραβήχτηκε από την Λαμπρινή Σωτηρίου.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις