Τι μπορεί να συμβεί όταν η ιταλική ζύμη πίτσας «συναντήσει» την χαβανέζικο ανανά;

Υλικά

400γρ φρέσκια ζύμη για πίτσα
2 μικρά στήθη κοτόπουλο, μαγειρεμένα κομμάτια
1 φλ σάλτσα μπάρμπεκιου
3 φέτες μαγειρεμένο μπέικον, κομμένο
2 1/2 φλ μοτσαρέλα, θρυμματισμένη
1/2 φλ ανανά, κομμάτια
κόκκινο κρεμμύδι, σε ροδέλες
κόλιανδρο ή μαϊντανό, κομμένο
μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220C.

Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους ρίχνουμε το κοτόπουλο και 1/4 φλ σάλτσα μπάρμπεκιου, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Σε μία ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε τη φρέσκια ζύμη για πίτσα σε σχήμα κύκλου.

Τη μεταφέρουμε σε ταψί.

Απλώνουμε ομοιόμορφα την υπόλοιπη σάλτσα μπάρμπεκιου πάνω στη ζύμη.

Απλώνουμε 1 φλύτζάνι μοτσαρέλα, το κοτόπουλο, το μπέικον, τον ανανά και το κρεμμύδι.

Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη μοτσαρέλα και το μαύρο πιπέρι.

Ψήνουμε για 20 λεπτά, μέχρι η ζύμη να είναι έτοιμη.

Γαρνίρουμε με κόλιανδρο ή μαϊντανό και σερβίρουμε.