Η τέλεια και απλή συνταγή για σπιτικά νιόκι πατάτας
Η καραντίνα μας έχει βάλει για τα καλά στην κουζίνα και αυτή η συνταγή για νιόκι πατάτας θα σας κάνει επαγγελματίες σεφ σε μόλις λίγα λεπτά
Η καραντίνα μας έχει βάλει για τα καλά στην κουζίνα και αυτή η συνταγή για νιόκι πατάτας θα σας κάνει επαγγελματίες σεφ σε μόλις λίγα λεπτά!
Υλικά
500γρ. πατάτες
1 αυγό, το κρόκο του
150γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
1. Βράστε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν αρκετά και αφήστε τις να κρυώσουν για περίπου 20 λεπτά για να φύγει ή περιττή υγρασία. Κάντε τις πουρέ, προσθέστε το κρόκο του αυγού, αλάτι, πιπέρι και ανακατέψτε.
2. Βάλτε το αλεύρι λίγο λίγο και ανακατέψτε. Είναι έτοιμο όταν θα είναι μαλακό δίχως να κολλάει στα χέρια σας. Κόψτε κομμάτι από το μείγμα σας και πλάστε το σε κορδόνι πάχους 1 δάχτυλο, το οποίο τεμαχίζετε σε κομμάτια 2 εκ.
3. Χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι, κάντε ρίγες στην πάνω πλευρά τους. Ακολουθήστε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει η ζύμη σας.
4. Τοποθετήστε τα νιόκι σε αλευρωμένη επιφάνεια και αφήστε τα για περίπου 15 λεπτά. Βάλτε σε κατσαρόλα αλατισμένο νερό να βράσει και ρίξτε μέσα τα νιόκι για έως και 2 λεπτά.
5. Σουρώστε τα και ανακατέψτε τα με μια σάλτσα επιλογής.
- Η μάχης της έδρας στη Θεσσαλονίκη – Κρατά δυνάμεις ο ΣΥΡΙΖΑ – Στο περίμενε ο Κασσελάκης από τους ανεξάρτητους
- Το παιχνίδι της διελκυστίνδας: Μύθοι και πραγματικότητες
- Ο Πούτιν, ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι νατοϊκές «φουρτούνες» στη Μαύρη Θάλασσα
- Τα διατροφικά trends που θα «φορεθούν» πολύ μέσα στο 2025
- Το Παλάτι, οι έρωτες και οι εμμονές: Η υπόθεση της Jane Andrews που έκανε άνω κάτω τη βασιλική οικογένεια
- Γιατί η Barbie επέλεξε να γίνει άνθρωπος – και τι απέγινε ο Ken;