
Τραμπ : Δυσκολεύεται να αποδεχθεί το αποτέλεσμα των εκλογών
«Είμαστε σαν τριτοκοσμική χώρα», υποστήριξε ο Τραμπ, αναφερόμενος στις εκλογικές υποδομές στις ΗΠΑ.
Ο ρεπουμπλικάνος απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χθες Πέμπτη ότι θα εγκαταλείψει τον Λευκό Οίκο «αν» το σώμα των εκλεκτόρων επικυρώσει τη νίκη του δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.
«Βεβαίως θα το κάνω»
Ο Μπάιντεν αναμένεται να ορκιστεί και να αναλάβει τα καθήκοντα του την 20ή Ιανουαρίου.
«Βεβαίως θα το κάνω, και το γνωρίζετε», απάντησε ο επιχειρηματίας των ακινήτων που έγινε πρόεδρος, ερωτηθείς εάν θα εγκαταλείψει τον Λευκό Οίκο αφού το εκλεκτορικό σώμα ψηφίσει τον Μπάιντεν.
Αυτό όμως, έσπευσε να προσθέσει, θα ήταν «λάθος». «Αν το κάνει, θα κάνει λάθος», είπε, προσθέτοντας πως δυσκολεύεται να αποδεχθεί το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών, που απέδωσε για νιοστή φορά σε νοθεία.
«Τριτοκοσμική χώρα»
«Είμαστε σαν τριτοκοσμική χώρα», υποστήριξε ο Τραμπ, αναφερόμενος στις εκλογικές υποδομές στις ΗΠΑ. Οι δικαστικές προσφυγές της ομάδας του Ρεπουμπλικάνου συνεχίζονται, παρότι άκαρπες.
Αναλυτές και εκλογικοί αξιωματούχοι διαβεβαιώνουν πως δεν υπάρχουν στοιχεία που να τεκμηριώνουν ότι διαπράχθηκε νοθεία, πολύ περισσότερο σε έκταση που θα μπορούσε να αλλοιώσει το αποτέλεσμα.
Πηγή: ΑΠΕ
- Άλεξ Καττούλας: Ένας Ελληνας με στόχο τη Formula-1
- Σύγκρουση λεωφορείου με ΙΧ στο Περιστέρι – Τρεις τραυματίες
- Σπύρος Γραμμένος Τρίο στον Σταυρό του Νότου club
- Απαγόρευση απόπλου σε ισχύ για ορισμένα δρομολόγια λόγω των ισχυρών ανέμων
- ΗΠΑ: Απέλασαν 4χρονο παιδί που έκανε θεραπείες για καρκίνο στην Ονδούρα – Είχε την αμερικανική υπηκοότητα
- Αρκάς: Η καλημέρα της Δευτέρας