Νιαπόδι : Η νέα ονομασία για ένα χταπόδι με εννιά πλοκάμια που ανακαλύφθηκε στην Ιαπωνία
«Θέλουμε να το εκθέσουμε ώστε ο κόσμος να γνωρίζει για την αφθονία της φύσης στη Σιζουγκάβα Μπέι» ανέφερε ο επιστήμονας, σύμφωνα με τον ιστότοπο Japan News
Ανακαλύφθηκε χταπόδι με 9 πλοκάμια στην Ιαπωνία και προκάλεσε έκπληξη σε όποιον το είδε. Ο νέος όρος που θα το αντιπροσώπευε είναι …«νιαπόδι».
Το χταπόδι με τα εννιά πλοκάμια ανακαλύφθηκε από τον 40χρονο Καζούα Σάτο, που καλλιεργεί φύκια στην Wakam, στην πόλη Minami-Sanriku, στην Ιαπωνία.
Στις 13 Νοέμβρη έπιασε τέσσερα χταπόδια σε παγίδα που είχε ρίξει, χωρίς ωστόσο να έχει παρατηρήσει κάτι το ιδιαζόντως διαφορετικό πάνω τους.
Τότε η 65χρονη μητέρα του πρόσεξε ότι ένα απ’ αυτά είχε εννιά πόδια, την ώρα που ετοιμαζόταν να το μαγειρέψει στην κατσαρόλα.
Ο άντρας που το ανακάλυψε αμέσως ειδοποίησε το περιβαλλοντικό κέντρο Shizugawa Nature Center.
Preserved octopus with 96 Tentacles
(Shima Marineland Aquarium in Japan, https://t.co/pGbixax6PN) pic.twitter.com/Sj8L9q5KVd— Diane Doniol-Valcroze (@ddoniolvalcroze) February 23, 2020
Έχουν βρεθεί και με περισσότερα πλοκάμια
Ένας από τους ερευνητές του κέντρου, ο Τακούζο Άμπε, ανέφερε ότι τα χταπόδια μπορούν να αναγεννούν τα κομμένα πλοκάμια τους. Έχουν τη φυσική αυτή δυνατότητα καθώς τραυματίζονται συχνά μέσα στον ωκεανό.
Κι αν τα εννιά πόδια φαίνονται πολλά για χταπόδι. Ωστόσο υπάρχουν τελείως ακραία παραδείγματα που ανάγονται και έχουν καταγραφεί στο παρελθόν, όπως το 1998 που βρέθηκε ένα χταπόδι με 96 πλοκάμια στην ακτή Ματόγια Μπέι της Ιαπωνίας, με το δείγμα να φυλάσσεται μέχρι σήμερα στο ενυδρείο Shima Marineland aquarium.
Ενώ στο ενυδρείο Toba Aquarium στην πόλη Τόβα, της επαρχίας Μίε, υπάρχει χταπόδι με 85 πλοκάμια, και κατά καιρούς έχουν εκτεθεί εκεί άλλα έξι μεταλλαγμένα χταπόδια με 9 έως 56 πλοκάμια.
Όσο για το ταπεινό «νιαπόδι», το περιβαλλοντικό κέντρο Shizugawa Nature Center το τοποθέτησε σε διάλυμα αλκοόλης για να το διατηρήσει και σκοπεύει να το εκθέσει στο κοινό.
«Θέλουμε να το εκθέσουμε ώστε ο κόσμος να γνωρίζει για την αφθονία της φύσης στη Σιζουγκάβα Μπέι» ανέφερε ο επιστήμονας, σύμφωνα με τον ιστότοπο Japan News.
- Παναθηναϊκός – Άρης 126-74: Ισοπεδωτικοί οι «πράσινοι» κόντρα σε 8 παίκτες
- Τέσσερις κόκκινες κάρτες, ο Ζίνι, οι «δανεικοί» και 4+1 νίκες στο γκολ: Η επανάληψη στα ματς του Παναθηναϊκού, έγινε… συνήθεια (vids)
- Σερβία: Διαδήλωση των φοιτητών στο Βελιγράδι κατά της διαφθοράς και της αδιαφάνειας στον κρατικό μηχανισμό
- Σε επιφυλακή η Ελλάδα μετά τη σοκαριστική επίθεση στο Μαγδεμβούργο – Τα μέτρα που λαμβάνει
- ΑΕΚ – Λεβαδειακός: Οι σπουδαίες επεμβάσεις του Γκαραβέλη στο πρώτο ημίχρονο στην «OPAP Arena» (vids)
- Ο πόλεμος στις στέπες της Ουκρανίας, μπορεί να λήξει στα παγωμένα νερά στην Αρκτική