Σάββατο 06 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ταινίες : H λίστα με τις καλύτερες στο Netflix

Ταινίες : H λίστα με τις καλύτερες στο Netflix

Η ψυχαγωγία, ειδικά σε περίοδο πανδημίας, είναι το παν. Οι ποιοτικές ταινίες που θα δείτε, είναι το A και το Ω

Ορισμένες από τις παρακάτω ταινίες ήταν οι πιο επιτυχημένες του Netflix, οι οποίες άφησαν εποχή και είχαν τρομερή ανταπόκριση.

Carol (2015)

Το λεσβιακό ρομαντικό μυθιστόρημα της Patricia Highsmith «Η τιμή του αλατιού», που γράφτηκε αρχικά με το ψευδώνυμο Claire Morgan, προσαρμόζεται με ευαισθησία και έξυπνα από τον σκηνοθέτη Todd Haynes.

Η Cate Blanchett συντρίβεται ως νοικοκυρά των προαστίων της δεκαετίας του ’50 που βρίσκεται τόσο μεθυσμένη από την μια μποέμ  γοητευτική Rooney Mara που είναι διατεθειμένη να διακινδυνεύσει ολόκληρη την άνετη ύπαρξή της για να ακολουθήσει την καρδιά της. Είναι «ταυτόχρονα έντονο και αναλυτικό, εγκεφαλικό έργο».

«One Flew Over the Cuckoo’s Nest» (1975)

Ο Τζακ Νίκολσον έκανε μια από τις πιο εμβληματικές του εμφανίσεις και κέρδισε το πρώτο του Όσκαρ  στην αναπαράσταση του Μίλος Φόρμαν. Το μυθιστόρημα είναι του Ken Kesey.

«Ocean’s Eleven» (2001)

Ο βραβευμένος με Όσκαρ Στίβεν Σόντερμπεργκ μαζί  με ένα εντυπωσιακό σύνολο ηθοποιών – συμπεριλαμβανομένων των George Clooney, Matt Damon, Brad Pitt, Andy Garcia, Don Cheadle, Bernie Mac και Julia Roberts – για αυτό το πονηρό, αστείο remake του «Rat Pack» του 1960 , επενδύοντας τη διασκευή με έναν «σεισμικό ενθουσιασμό».

«The Social Network» (2010)

Η συγκλονιστική συνύπαρξη του σεναριογράφου Aaron Sorkin και του David Fincher, γέννησε ένα από τα καλύτερα έργα στη σταδιοδρομία και των δύο, ένα «παράξενα αστείο, συναρπαστικό, ανησυχητικό και φανταστικό» έργο.

Α Clockwork Orange (1971) 

Η πιο αμφιλεγόμενη ταινία του Stanley Kubrick ήταν  η προσαρμογή του λατρευτικού μυθιστορήματος του Anthony Burgess του 1971.

Παρακολουθώντας τα διάφορα αδικήματα και την προσπάθεια αποκατάστασης ενός πιστοποιημένου κοινωνιοπαθούς (Malcolm McDowell, με την πιο χαρισματική του ψυχρότητα), αυτός είναι ο Kubrick στην πιο στυλιζαρισμένη του αφήγηση.

«The Lobster» (2016)

Ο σκηνοθέτης Γιώργος Λάνθιμος ρίχνει ένα ξεκάθαρο, παράλογο και σαφώς σκοτεινό μάτι στις διαπροσωπικές σχέσεις σε αυτό το «εκπληκτικά αστείο» και αναμφισβήτητα ιδιαίτερο στην προσέγγιση έργο της ερωτοτροπίας. Αναφέρεται και στις κοινωνικές πιέσεις που συνδέονται με αυτό.

Δεν πρόκειται για απαλό, ψεύτικο, αστείο σε ρόλους φύλου ή συμβάσεις γνωριμιών: Είναι αρκετά ζοφερή η πραγματικότητα για να φανταστεί κανείς έναν κόσμο με επίκεντρο τα ζευγάρια όπου τα επαναστατικά κινήματα καταπολεμούν τους ασυναγώνιστους κανονισμούς ζευγαρώματος.

«Dolemite Is My Name» (2019)

Αυτή η ελεύθερη βιογραφική ταινία από τον σκηνοθέτη Craig Brewer («Hustle & Flow») με πρωταγωνιστή τον Eddie Murphy ως Rudy Ray Moore, έναν μεσήλικα επίδοξο διασκεδαστή που δημιούργησε ένα αξέχαστο σκηνικό για τα νυχτερινά κλαμπ.

Dick Johnson Is Dead» (2020)

«Πάντα ήθελα να είμαι στο σινεμά», λέει ο Dick Johnson στην κόρη του Kirsten και είναι τυχερός – να κάνει, ντοκιμαντέρ ως επί το πλείστον, που ασχολούνται με τα μεγαλύτερα ζητήματα ζωής και θανάτου.

Έτσι μετατρέπουν τον αγώνα με τη θνησιμότητα του Αλτσχάιμερ σε μια ταινία.

«Cape Fear» (1991)

Ο Martin Scorsese ανέλαβε το πρώτο του remake το 1991 με αυτή την επανάληψη του potboiler του 1962 από τον σκηνοθέτη J. Lee Thompson, με τους Robert De Niro και Nick Nolte στους ρόλους που είχαν παίξει οι Robert Mitchum και Gregory Peck.

«The Witches» (1990)

Μια ευχάριστα παιχνιδιάρικη ιστορία, με μια ιδιαίτερη αίσθηση του χιούμορ, αυτή η οικογενειακή περιπέτεια έχει προσαρμοστεί από ένα μυθιστόρημα του Roald Dahl και συμβαδίζει με την υπέροχα σκοτεινή και κυνική κοσμοθεωρία του.

«Nightcrawler» (2014)

Ο Jake Gyllenhaal είναι ένας νευρικός και σύγχρονος «οδηγός ταξί» σε αυτό που ο  Σκοτ ​​χαρακτήρισε «ένα μέτριο και αποτελεσματικά εκτελεσμένο αστικό θρίλερ».
 Περνώντας μέσα από το νυχτερινό τοπίο του Λος Άντζελες, οπλισμένος με μια βιντεοκάμερα HD και μια αμφισβητήσιμη αίσθηση ηθικής, ο Louis Bloom του Gyllenhaal θα πάει οπουδήποτε για την ιστορία – και αν δεν μπορεί να βρει μία, θα κατασκευάσει μια.

Ο υποψήφιος για Όσκαρ σκηνοθέτης David France αποτίει καθυστερημένο φόρο τιμής στην κυρία Τζόνσον, η οποία είχε ως παρατσούκλι ο δήμαρχος της οδού Christopher Street, και αφηγείται την ιστορία της γεμάτης ζωή της μέσω συνεντεύξεων με φίλους και συναρπαστικά αρχειακά βίντεο.

Οι σκηνοθέτες ντοκιμαντέρ έχουν από καιρό γοητευτεί από τις πολυπλοκότητες της χειρωνακτικής εργασίας, αλλά ο πρόσφατος νικητής του Όσκαρ  Steven Bognar για το καλύτερο ντοκιμαντέρ βλέπει αυτά τα ζητήματα μέσω ενός αποφασιστικού φακού του 21ου αιώνα.

Η Kathryn Hahn και ο Paul Giamatti λάμπουν ως δύο δημιουργικοί τύποι της Νέας Υόρκης των οποίων οι προσπάθειες να ξεκινήσουν μια οικογένεια – με υιοθεσία, γονιμοποίηση, με ό,τι χρειάζεται – δοκιμάζουν το πνεύμα των σχέσεων και της λογικής.

«Eternal Sunshine of the Spotless Mind» (2004)

Αυτή η πρωτοποριακή ταινία του 2004 από τον Michel Gondry είναι ένας θαυμαστός συνδυασμός ιδεών επιστημονικής φαντασίας, ρομαντικών-κωμικών συναντήσεων και υπέροχου δράματος, που με κάποιο τρόπο το αποδίδει σε όλα τα ζητήματα.

Sports in

Και Βεζένκοφ και… «μπαμ» για τον Ολυμπιακό

Μετά τη «βόμβα» με Βεζένκοφ, στην κορυφή της λίστας του Ολυμπιακού βρίσκεται πλέον ο Εβάν Φουρνιέ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 06 Ιουλίου 2024