Σάββατο 17 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Συνεκπαίδευση ναυτικών μονάδων Ελλάδας και Αιγύπτου νότια της Καρπάθου – Εντυπωσιακές εικόνες

Συνεκπαίδευση ναυτικών μονάδων Ελλάδας και Αιγύπτου νότια της Καρπάθου – Εντυπωσιακές εικόνες

Κατόπιν συνεργασίας του ΓΕΕΘΑ με το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Αιγύπτου, διεξήχθη συνεκπαίδευση PASSEX (Passing Exercise) μονάδων επιφανείας του Πολεμικού Ναυτικού

Εδραιώνεται συνεχώς η ισχυρή συμμαχία Ελλάδας – Αιγύπτου. Απόδειξη αποτελεί ακόμη μία συνεκπαίδευση ναυτικών μονάδων των δύο χωρών η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο νότια της Καρπάθου.

Ειδικότερα κατόπιν συνεργασίας του ΓΕΕΘΑ με το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Αιγύπτου, διεξήχθη συνεκπαίδευση PASSEX (Passing Exercise) μονάδων επιφανείας του Πολεμικού Ναυτικού της Ελλάδας και της Αιγύπτου, στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή νοτίως Καρπάθου. Το ΓΕΕΘΑ έδωσε μάλιστα εντυπωσιακές φωτογραφίες αλλά και βίντεο από τη συνεκπαίδευση.

Από αύριο εξάλλου ξεκινάει η άσκηση «Μέδουσα 10» στην Αίγυπτο με τη συμμετοχή και των ελληνικών δυνάμεων και η οποία επισφραγίζει τα τελευταία χρόνια τη σύσφιξη των σχέσεων των δύο χωρών με στόχο την ασφάλεια στην περιοχή, ενώ στέλνει ηχηρά μηνύματα και στην Άγκυρα. Η  διμερής διακλαδική άσκηση Ελλάδας – Αιγύπτου με την επωνυμία «ΜΕΔΟΥΣΑ 10», με συμμετοχή της Κύπρου, της Γαλλίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων θα πραγματοποιηθεί έως την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου.

Σημειώνεται ότι ήδη ελληνικά πλοία έχουν αναχωρήσει για την Αίγυπτο και για την ευρύτερη περιοχή της Αλεξάνδρειας όπου θα διεξαχθεί η «Μέδουσα».

Sports in

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Φούλαμ 1-0: Τη λύτρωσε ο Ζίρκζι στο 87′!

Ο Ζίρκζι έκανε ντεμπούτο για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και με δικό του γκολ στο 87′ έδωσε τη νίκη με 1-0 κόντρα στη Φούλαμ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 17 Αυγούστου 2024