Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Εύκολη συνταγή για λαζάνια με μανιτάρια πορτσίνι και ελαφριά μπεσαμέλ

Εύκολη συνταγή για λαζάνια με μανιτάρια πορτσίνι και ελαφριά μπεσαμέλ

Υλικά για 6 μερίδες Για μία δόση μπεσαμέλ 600 ml άπαχο γάλα 50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 50 γρ. βούτυρο 1 μικρό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο) 1 φύλλο δάφνης 125 γρ. γραβιέρα (τριμμένη) Αλάτι, πιπέρι Για τα λαζάνια 15 γρ. ξερά μανιτάρια πορτσίνι 750 γρ. διάφορα φρέσκα μανιτάρια σε φέτες 150 ml βραστό νερό 3 κουταλιές […]

Υλικά για 6 μερίδες

Για μία δόση μπεσαμέλ

600 ml άπαχο γάλα

50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

50 γρ. βούτυρο

1 μικρό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)

1 φύλλο δάφνης

125 γρ. γραβιέρα (τριμμένη)

Αλάτι, πιπέρι

Για τα λαζάνια

15 γρ. ξερά μανιτάρια πορτσίνι

750 γρ. διάφορα φρέσκα μανιτάρια σε φέτες

150 ml βραστό νερό

3 κουταλιές ελαιόλαδο

3 κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)

2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)

1 κουταλιά θυμάρι

150 ml ξηρό κόκκινο κρασί

500 γρ. ντομάτες (ψιλοκομμένες)

50 γρ. λιαστές ντομάτες (ψιλοκομμένες)

12 φύλλα λαζάνια

1 δόση μπεσαμέλ

250 γρ. μοτσαρέλα

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Για την μπεσαμέλ

Βάζουμε το γάλα, το κρεμμύδι και τη δάφνη σε κατσαρόλα και κατεβάζουμε λίγο πριν πάρουν βράση. Αφαιρούμε τη δάφνη και αφήνουμε για 20 λεπτά. Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρολάκι, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε σε σιγανή φωτιά για 1 λεπτό. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και βάζουμε το γάλα λίγο-λίγο, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να δέσει η σάλτσα. Επανα­φέρουμε σε χαμηλή φωτιά και, ανακατεύο­ντας ­διαρκώς, σιγοβράζουμε για 2 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη γραβιέρα και αλατοπιπερώνουμε.

Για τα λαζάνια

Βάζουμε τα πορτσίνι σε μπολ και τα μου­λιάζουμε σε βραστό νερό. Τα αφήνουμε για 30 λεπτά, μετά στραγγίζουμε και κρατάμε το ζουμί στην άκρη. ­Ζεσταίνουμε το λάδι σε μεγάλο τηγάνι και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύ­δια, το σκόρδο και το θυμάρι για 5 λεπτά. Προσθέτουμε όλα τα μανιτάρια και τσιγα­ρίζουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τις φρέσκες και τις λιαστές ντομάτες, το ζουμί από τα μανιτάρια και αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κρασί. Βάζουμε το ένα τρίτο της σάλτσας μας σε ταψί (20 x 25 εκ.) και στρώνουμε από πάνω τα λαζάνια, το ένα τρίτο της μπεσαμέλ και ένα τρίτο μοτσαρέλα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία προσθέτοντας τα συστατικά σε στρώσεις και ­τελειώνουμε με μια στρώση μπεσαμέλ και μοτσαρέλα. Ψήνουμε τα λαζάνια σε προθερμασμένο φούρνο στους 190° C για 45 λεπτά περίπου.

Must in

Θρυλική καρδιά ο Σέστιτς!

Ο παλιός άσος του Ολυμπιακού και του Ερυθρού Αστέρα αναρρώνει μετά την πετυχημένη μεταμόσχευση καρδιάς στην οποία υποβλήθηκε αφού η ζωή του ήταν σε άμεσο κίνδυνο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2024
Απόρρητο