Guardian : Αποθέωση για το ελληνικό στιφάδο
Ο Guardian φιλοξενεί ένα αφιέρωμα-ύμνο για ένα από τα πιο δημοφιλή ελληνικά φαγητά, το στιφάδο.
- Η σχέση Τουρκίας – Συρίας και οι ανησυχίες σε Ελλάδα και Κύπρο
- Στο «κόκκινο» η γρίπη και ο RSV στην Ευρώπη – Προειδοποίηση ECDC για τις γιορτές
- Ο Έλον Μασκ «βάπτισε» σωτήρα της Γερμανίας το ακροδεξιό κόμμα AfD - «Μπορεί να σώσει τη χώρα»
- Δύο από τις πιο μολυσμένες πόλεις του κόσμου βρίσκονται στα Βαλκάνια
Ο Guardian φιλοξενεί ένα αφιέρωμα-ύμνο για ένα από τα πιο δημοφιλή ελληνικά φαγητά, το στιφάδο.
Αποθέωση στον λαγό στιφάδο
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ταξιδιωτική συντάκτρια, Susan Smillie: «Το καλύτερο γεύμα που είχα ποτέ στην Ελλάδα δεν το διάλεξα εγώ. Ήταν του φίλου μου, Νικ. Δοκίμασα μια μπουκιά και άφησα το δικό μου πιάτο μου για το κουνέλι στιφάδο του».
Η Susan ανακάλυψε την συνταγή σε πρόσφατο ταξίδι της με ιστιοπλοϊκό στην Ζάκυνθο: «Τα μπαχαρικά και η ισορροπία των γλυκών και ξινών γεύσεων καθιστούν το στιφάδο ένα αγαπημένο γεύμα για το οικογενειακό τραπέζι της Κυριακής».
Why stifado is ‘the best food in Greece’ – plus the recipe https://t.co/yMDEMI5pKJ
— Guardian Travel (@GuardianTravel) November 28, 2020
Μάλιστα, αναφέρει πως η καλύτερη συνοδεία είναι με τηγανητές πατάτες, επισημάνοντας μάλιστα πως το στιφάδο δεν εμφανίζεται συχνά σε τουριστικά εστιατόρια. «Χρειάζεται χρόνος για να μαγειρευτεί καλά και το συγκεκριμένο φαγητό έκανε τις αισθήσεις μου να «εκραγούν», γράφει ανάμεσα στα άλλα.
Η Susan επισημαίνει επίσης πως κάθε περιοχή της Ελλάδας έχει και τη δική της συνταγή για στιφάδο. «Κάθε περιοχή και οικογένεια έχει το δικό της στιφάδο και όλοι υποστηρίζουν την τεχνική τους. Κρεμμύδια, αλλά τι είδους; Κρασί, αλλά πόσο γλυκό;».
View this post on Instagram
Τέλος, η συντάκτρια δεν παραλείπει να γράψει τη συνταγή για ένα πετυχημένο στιφάδο τονίζοντας ότι χρειάζονται πολλά κρεμμύδια και εξωτικά μπαχαρικά, όπως κανέλα, μπαχάρι, μοσχοκάρυδο και γαρίφαλα.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις