Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Μince pies : Η συνταγή για το απόλυτο βρετανικό χριστουγεννιάτικο γλυκό

Μince pies : Η συνταγή για το απόλυτο βρετανικό χριστουγεννιάτικο γλυκό

H Mince pie είναι μια γλυκιά πίτα αγγλικής προέλευσης, γεμάτη με ένα μείγμα αποξηραμένων φρούτων και μπαχαρικών που ονομάζεται «mincemeat», που παραδοσιακά σερβίρεται κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων σεζόν σε μεγάλο μέρος του αγγλόφωνου κόσμου.

H Mince pie είναι μια γλυκιά πίτα αγγλικής προέλευσης, γεμάτη με ένα μείγμα αποξηραμένων φρούτων και μπαχαρικών που ονομάζεται «mincemeat», που παραδοσιακά σερβίρεται κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων σεζόν σε μεγάλο μέρος του αγγλόφωνου κόσμου.

Τα συστατικά του είναι ανιχνεύσιμα στον 13ο αιώνα, όταν οι Ευρωπαίοι σταυροφόροι επέστρεψαν μαζί με συνταγές της Μέσης Ανατολής που περιέχουν κρέατα, φρούτα και μπαχαρικά.

Υλικά

700 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., +έξτρα για το άνοιγμα

αλάτι

250 γρ. βούτυρο, σε κομμάτι, παγωμένο

40 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

χυμό πορτοκαλιού, από 2 πορτοκάλια

ξύσμα πορτοκαλιού, από 2 πορτοκάλια

Για τη γέμιση

600 γρ. χριστουγεννιάτικη γέμιση για γλυκό

1 κρόκο

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε το mince meat ρίχνοντας όλα τα υλικά του σε μια κατσαρόλα.

Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύουμε.

Αφήνουμε το μείγμα να κοχλάσει για λίγα δευτερόλεπτα και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Σιγοβράζουμε σε καλυμμένη κατσαρόλα για τριάντα λεπτά. Ρίχνουμε όλα τα υλικά της ζύμης σ’ ένα μπολ και ζυμώνουμε για λίγα λεπτά μέχρι να έχουμε ένα ζυμάρι. Ανάμεσα σε δυο φύλλα μεμβράνης ανοίγουμε το ζυμάρι σε φύλλο περίπου 3 mm πάχος.

Κόβουμε τη ζύμη σε κύκλους μ’ ένα στρογγυλό κουπάτ και πιέζουμε τον κάθε κύκλο στην κάθε τρυπούλα του ταψιού για μίνι τάρτες.

Γεμίζουμε την κάθε βάση με μια καλά γεμάτη κουταλιά mince meat. Ανοίγουμε το υπόλοιπο ζυμάρι πάλι μεταξύ δυο κομματιών μεμβράνης και κόβουμε σε σχήμα αστεριού αυτή τη φορά.

Με τα αστεράκια φτιάχνουμε το πάνω μέρος της τάρτας.

Ψήνουμε τα mince pies για σχεδόν είκοσι λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.

Όταν τα mince pies κρυώσουν, τα αφαιρούμε προσεκτικά από τη φόρμα.

Για να σερβίρουμε πασπαλίζουμε από επάνω λίγη ζάχαρη άχνη.

Δείτε το βίντεο

Must in

Πρώτες φυγόκεντρες αντιδράσεις στη Νέα Δημοκρατία

Διαφοροποίηση από τον Ανδρέα Κατσανιώτη από την κεντρική γραμμή για τη διαχείριση της αποπομπής του πρώην πρωθυπουργού από τη Νέα Δημοκρατία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2024