Μοσχαρίσια μάγουλα όπως δεν τα έχετε ξαναφάει από τον Γιάννη Λιόκα
Ο τραχανάς, ο ελληνικός καφές και το λεμονοθύμαρο παντρεύονται με το μοσχαρίσιο κρέας και δημιουργούν ένα πιάτο εκπάγλου γεύσης, όπως αυτά στα οποία μας έχει συνηθίσει ο διακεκριμένος σεφ.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ
6 τεμ. μοσχαρίσια μάγουλα γάλακτος
2 καρότα
2 κρεμμύδια
1 πράσο
Λίγες άκρες μανιταριού σιτάκε
Πελτές ντομάτας (περίπου 20 γρ)
100 ml κόκκινο κρασί ξηρό
100 ml κόκκινο κρασί γλυκό
Δάφνη (2 φύλλα)
Θυμάρι (2 κλωνάρια)
Αστεροειδής γλυκάνισος (1 τεμ)
Κεδρόμηλα (άρκευθος) (1 τεμ)
Αλάτι
Πιπέρι
Ηλιέλαιο
Ελαιόλαδο
Ζωμός μοσχαριού
Καθαρίζουμε καλά τα μάγουλα, τα σωτάρουμε με ηλιέλαιο και τα τοποθετούμε σε γάστρα. Αφαιρούμε το λάδι και σωτάρουμε τα μανιτάρια και τα λαχανικά με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, τα μυρωδικά, τον πελτέ, σβήνουμε με τα κρασιά και τα προσθέτουμε στα μάγουλα. Σκεπάζουμε τα 2/3 του κρέατος με ζωμό μοσχαριού και τοποθετούμε στο φούρνο στους 160 για 2,5 ώρες. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και ξεψαχνίζουμε. Μεριδοποιούμε στα 150 – 170 gr.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΤΡΑΧΑΝΑ
200 γρ τραχανάς γλυκός
200 ml γάλα
Λεμονοθύμαρο (1 κλωνάρι)
Αλάτι
20 ml ελληνικός καφές
20 γρ βούτυρο
Μαγειρεύουμε τον τραχανά σε γάλα αρωματίζοντάς τον με το λεμονοθύμαρο. Μόλις είναι έτοιμος προσθέτουμε τον καφέ και δένουμε με το βούτυρο.
Chips τραχανά για την γαρνιτούρα
Τραχανάς γλυκός
Νερό
Αλάτι
Ηλιέλαιο
Βράζουμε τον τραχανά για 3,5 λεπτά, απλώνουμε σε χαρτί να στεγνώσει και τηγανίζουμε μέχρι να πάρει χρώμα.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις