Ο κόσμος μετά την πανδημία θα έχει περισσότερη τεχνολογία και ισότητα για όλους
Η Vodafone έδειξε τον δρόμο προς το αύριο στο SingularityU Greece Summit που περνάει από το 5G, τις εφαρμογές της 4ης βιομηχανικής επανάστασης και τον εκδημοκρατισμό της τεχνολογίας
- Σαρωτικοί έλεγχοι για το αφορολόγητο των γονικών παροχών
- Η Μπιγιονσέ έπαθε... Πάμελα Άντερσον και το διαδίκτυο έχασε το μυαλό του
- Όλη η αλήθεια για τον ξυλοδαρμό της 41χρονης που χαροπαλεύει – Βίντεο «καίει» τον δράστη
- Ακρόαση Τζιτζικώστα: «Βγάλτε τον έξω» φώναζε η Βόζεμπεργκ όταν επιχείρησε να ρωτήσει ο Παπαδάκης
Ο δρόμος προς το αύριο και την μετά covid εποχή θα περάσει μέσα από τις εκθετικές τεχνολογίες της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης, στην οποία επίκεντρο θα είναι τα δίκτυα 5G, που υπόσχονται να φέρουν νέες, απίστευτες δυνατότητες για όλους.
Όμως για να φτάσουμε σε αυτόν τον κόσμο, θα πρέπει σήμερα να αξιοποιήσουμε κάθε δυνατή ευκαιρία ώστε να συμμετέχουμε όλοι ισότιμα στην ψηφιακή κοινωνία του μέλλοντος, όπως τόνισε ο διευθυντής εξωτερικών σχέσεων του Ομίλου Vodafone, Joakim Reiter, ο οποίος μίλησε στο SingularityU Greece Summit.
Στην πανδημία, η σύνδεση στο ίντερνετ έγινε «ιερή» και μας θύμισε ότι, δεν είναι μόνο καλώδια, αλλά και μία γραμμή ζωής που μας επιτρέπει να δουλεύουμε, να επικοινωνούμε και να εκπαιδευόμαστε και να κρατάμε ανοιχτό ένα παράθυρο στον κόσμο, που φωτίζει ακόμη και τις πιο σκοτεινές ημέρες. Έγινε, δηλαδή, κάτι θεμελιώδες και απολύτως αναγκαίο για όλους.
Αυτός είναι και ο εταιρικός σκοπός της Vodafone, η οποία φιλοδοξεί μέσα από την δραστηριότητά της να οικοδομήσει μια ψηφιακή κοινωνία που θα επιταχύνει την οικονομική και κοινωνική πρόοδο, θα είναι ανοιχτή σε όλους και δεν θα επιβαρύνει τον πλανήτη. H Vodafone πιστεύει στις απεριόριστες δυνατότητες που προσφέρει η ψηφιακή τεχνολογία και χάρη στις υψηλές ταχύτητες και το Internet of Things συνεισφέρει στη δημιουργία μιας ψηφιακής κοινωνίας, η οποία υπόσχεται οφέλη για τους ανθρώπους, τις τοπικές κοινωνίες και την οικονομία.
Πως όμως θα βρούμε την έξοδο από τη δίδυμη κρίση της πανδημίας; Σύμφωνα με τον Reiter, εάν θέλουμε να επανεφεύρουμε τον κόσμο μας, θα χρειαστεί να «ξεμάθουμε» όλα αυτά που θεωρούσαμε ότι ήταν σημαντικά, να διδαχθούμε από τα μαθήματα που πήραμε κατά τη διάρκεια της πανδημίας και να δουλέψουμε εντατικά προς τον εκδημοκρατισμό της τεχνολογίας, ο οποίος θα γίνει το εισιτήριό μας για το αύριο.
Σε αυτό το ταξίδι κανείς δεν μπορεί να μείνει πίσω – θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε κάθε δυνατή ευκαιρία ώστε κάθε πολίτης κι επιχείρηση να μας ακολουθήσει στην ψηφιακή κοινωνία του μέλλοντος. Ένα τέτοιο εργαλείο είναι το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ, που μπορεί να συμβάλει ώστε να αμβλύνει τις κοινωνίες αντιθέσεις που προκάλεσε η πανδημία και να δημιουργήσει μία πιο ισχυρή και πιο δίκαιη Ευρώπη.
Οι προκλήσεις μπροστά μας είναι πολλές. Πάνω από 1 εκατ. μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε όλη την Ευρώπη δεν χρησιμοποιούν ψηφιακές τεχνολογίες. Εάν το έκαναν, μπορεί ο τζίρος τους να έφτασε τα 150 δισ. ευρώ. Σχεδόν οι μισοί Ευρωπαίοι πολίτες δεν διαθέτουν βασικές ψηφιακές δεξιότητες. Η εκπαίδευση και η υγεία μπορούν να κάνουν μεγάλα βήματα Όμως η τεχνολογία μπορεί να τους βοηθήσει όλους να μεταβούν με ασφάλεια στον νέο ψηφιακό κόσμο.
Το 5G θα είναι ένα στοιχείο – κλειδί για το μέλλον. Και δεν θα είναι απλά ένας νέος αριθμός στο δίκτυο, αλλά το επόμενο μεγάλο βήμα στον τρόπο με τον οποίο τα δίκτυά έρθουν να για να βελτιώσουν τις ζωές των ανθρώπων. Και ένα άλμα που θα δώσει νέες δυνατότητες που δεν υπήρχαν ποτέ άλλοτε στο παρελθόν.
Η Ψηφιακή Δεκαετία της Ευρώπης είναι μπροστά μας. Σύμφωνα με τον Reiter, η τεχνολογία θα μας δώσει να γεφυρώσουμε το ψηφιακό χάσμα, να βελτιώσουμε την πρόσβαση στη διασύνδεση στο ίντερνετ, να εμπνεύσουμε και να δημιουργήσουμε. Και να αλλάξουμε την ιστορία προς το καλύτερο.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις