Γεννηματά: Τρέχει πίσω από τις εξελίξεις η κυβέρνηση – Να αυξηθούν τα τεστ
Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ είπε ότι έπρεπε να γίνονται περισσότερα τεστ, στους υγειονομικούς, στα μέσα μεταφοράς, τις δομές μεταναστών, τα γηροκομεία και αλλού για να έχει μια πληρέστερη εικόνα της κατάστασης και όλα αυτά να συγκεντρώνονται σε ένα αξιόπιστο μητρώο
Κριτική στην κυβέρνηση ότι δεν προετοιμάστηκε επαρκώς για το δεύτερο κύμα του κοροναϊού κατά το πρώτο lockdown με αποτέλεσμα να τρέχει συνέχεια πίσω από τις εξελίξεις, άσκησε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.
Όπως είπε έπρεπε να γίνονται περισσότερα τεστ, στους υγειονομικούς, στα μέσα μεταφοράς, τις δομές μεταναστών, τα γηροκομεία και αλλού για να έχει μια πληρέστερη εικόνα της κατάστασης και όλα αυτά να συγκεντρώνονται σε ένα αξιόπιστο μητρώο.
Τόνισε ότι πέραν των διαψεύσεων τα ερωτηματικά παραμένουν για τα στοιχεία σχετικά με την πανδημία και έχει ξεκινήσει έρευνα της οποίας τα αποτελέσματα αναμένει το ΚΙΝΑΛ.
Εκτίμησε ότι αν γίνονταν περισσότερα τεστ και σωστή ιχνηλάτηση, τότε και θα είχε καθυστερήσει η έλευση του δεύτερου κύματος της πανδημίας και δεν θα είχε και αυτή την ένταση.
Η κ. Γεννηματά, κατήγγειλε πως νοσοκομείο της χώρας έμεινε χωρίς οξυγόνο για ώρες, ενώ ασθενοφόρο περιφερειακού νοσοκομείου που μετέφερε ασθενή με κορωνοϊό σε άλλο νοσοκομείο, έμεινε στο δρόμο με αποτέλεσμα να φτάσει οριακά εν ζωή ο ασθενής. Επιπλέον όπως είπε, δεν υπήρξε φροντίδα για την επιστροφή των γιατρών που τον συνόδευαν οι οποίοι δεν έγιναν δεκτοί στο ΚΤΕΛ. Οι εν λόγω καταγγελίες έγιναν λίγο πριν την τηλεοπτική συνέντευξη της κ. Γεννηματά και καθώς χρειάζονται περαιτέρω διερεύνηση δεν ανέφερε τα νοσοκομεία ή τις περιοχές που αφορούν.
Για το άνοιγμα τομέων της κοινωνικής και οικονομικής ζωής, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ μιλώντας στο ΣΚΑΙ είπε ότι στηρίζει το ασφαλές άνοιγμα, με δειγματοληπτικά τεστ και με αυστηροποίηση σε περιοχές που είναι στο «κόκκινο».
Τόνισε ότι απαιτείται να οργανωθούμε προκειμένου να μην υπάρξει νέο κύμα χαλαρότητας. Η έλευση των εμβολίων είναι όπως είπε ενθαρρυντική αλλά έως ότου φτάσουμε σε ανοσία του πληθυσμού χρειάζεται προετοιμασία ώστε να μην έχουμε ολέθρια αποτελέσματα.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις