Δευτέρα 01 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Lockdown : Δεν αίρεται η απαγόρευση όσο μαίνεται η μάχη με την πανδημία

Lockdown : Δεν αίρεται η απαγόρευση όσο μαίνεται η μάχη με την πανδημία

Να στηρίξουν την εθνική προσπάθεια που κάποιοι όπως είπε προσπαθούν να υπονομεύσουν κάλεσε σήμερα τους πολίτες ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας.

Να στηρίξουν την εθνική προσπάθεια που κάποιοι όπως είπε προσπαθούν να υπονομεύσουν κάλεσε σήμερα τους πολίτες ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας μιλώντας στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star.

Κάποιοι βρίσκονται, ένα μήνα πριν, 45 ημέρες πριν τον εμβολιασμό, πριν να πάρει ανάσα η ελληνική κοινωνία, να υπονομεύσουν και να βάλουν τρικλοποδιά στην εθνική προσπάθεια, διερωτήθηκε ο υπουργός Υγειάς και κατέληξε:

«Τους καλώ όλους να στηρίξουν την εθνική προσπάθεια, να στηρίξουν τους Έλληνες που δίνουν αγώνα για τη ζωή τους και τους γιατρούς και νοσηλευτές και επιστήμονες. Προκαλεί εύλογα απορίες από όλους μας, ποιοι συστηματικά προσπαθούν να υπονομεύσουν αυτή την προσπάθεια».

Δεν μπορούμε αυτή τη στιγμή να μιλάμε για άρση των μέτρων

Αναφερόμενος στα περιοριστικά μέτρα είπε «Ό,τι αποφασίσει η Κυβέρνηση θα είναι συνάρτηση των εισηγήσεων της Επιτροπής με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα, έτσι ώστε να υπάρχει πάνω από όλα η προάσπιση της Δημόσιας Υγείας, αλλά και η δυνατότητα να μπορεί να αναπνεύσει η μέση ελληνική οικογένεια, να μπορεί να στηριχθεί η κοινωνία. Δεν είμαστε μακριά από το εμβόλιο, πρέπει να κάνουμε λίγη υπομονή. Νομίζω ότι δεν αξίζει τον κόπο να ρισκάρουμε.

Η Επιτροπή μας συνεδριάζει και καθημερινά αν χρειαστεί και αναλύει τα δεδομένα για όλες τις ανάγκες που παρουσιάζονται στη χώρα. Έχω μάθει να μην προκαταλαμβάνω τις αποφάσεις των επιστημόνων μας, της πολύ υψηλού επιπέδου επιστημονικής Επιτροπής. Αλλά προφανώς, αποφάσεις αυτή τη στιγμή με αυτά τα επιδημιολογικά δεδομένα και αυτό τον αριθμό των διασωληνωμένων, τον αριθμό των συμπολιτών μας μέσα σε ΜΕΘ και της πίεσης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, καταλαβαίνετε προφανώς ότι δεν μπορούν να παρθούν».

Να σεβαστούμε την τιτάνια μάχη των υγειονομικών μας

«Ο ΕΜΑ μίλησε για μία ημερομηνία μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου για το πρώτο εμβόλιο το οποίο έχει ήδη κάνει αίτηση. Οπότε φαντάζομαι ότι μέχρι αυτή την ημερομηνία θα υπάρχει η έγκριση ενός, δύο εμβολίων, θα το δούμε στην διαδικασία και στην πορεία.

Από τη στιγμή που θα πάρει ένα ή περισσότερα εμβόλια έγκριση, το αμέσως επόμενο 24ωρο από όταν φτάσουν στη χώρα μας θα ξεκινήσουμε τον εμβολιασμό. Είμαστε οι πρώτοι μαζί με τους Γερμανούς που ανακοινώσαμε το πρόγραμμά μας για τον εμβολιασμό, τα logistics, πού θα είναι τα εμβολιαστικά κέντρα, πώς αυτό θα ξεδιπλωθεί, πόσα εμβολιαστικά κέντρα, πόσο προσωπικό, πόσοι πολίτες κάθε μήνα» πρόσθεσε επίσης ο Β. Κικίλιας.

Είναι ένα πολυσύνθετο πρόγραμμα, γιατί τα εμβόλια έχουν διαφορετικές προδιαγραφές το ένα από το άλλο. Όμως, με τις οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, γίνεται η προτεραιοποίηση στους υγειονομικούς μας, σε ευπαθείς ομάδες, στους μεγάλους σε ηλικία, σε γηροκομεία, σε κέντρα ειδικής φροντίδας και μετά σιγά-σιγά στον πληθυσμό μας, με τάξη, με έγκυρη ενημέρωση και τεκμηρίωση, με τη στήριξη της κοινωνίας, όλων των φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Ιατρικών και Φαρμακευτικών Συλλόγων, των εταιρειών, που θα εξηγήσουμε όλοι μαζί πόσο ευεργετικά είναι τα εμβόλια και πώς μπορεί να μας επιστρέψουν σε μια μερική κανονικότητα, τόνισε.

Ζητώ να σεβαστούμε τους υγειονομικούς μας, τους γιατρούς, τους νοσηλευτές. Βλέπετε τι τιτάνια μάχη δίνουν αυτοί οι άνθρωποι. Θα τους εμβολιάσουμε πρώτους. Αφήστε τους να κάνουν τη δουλειά τους σωστά. Τηρήστε τα μέτρα. Σεβαστείτε την ανθρώπινη ζωή.

Πηγή : ΑΜΠΕ

Sports in

ΜακΚίσικ για Βεζένκοφ: «Πάντα τον θέλουμε στον Ολυμπιακό, εύχομαι να γυρίσει… αύριο» (vid)

Το δικό του μήνυμα τον Σάσα Βεζένκοφ έστειλε ο Σακίλ ΜακΚίσικ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 01 Ιουλίου 2024