Στους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να πάει εθελοντικά στη Βόρεια Ελλάδα με σκοπό να βοηθήσει στα νοσοκομεία που πιέζονται ασφυκτικά από τον κοροναϊό, αναφέρθηκε μέσα από το MEGA ο διευθυντής Παθολόγος του νοσοκομείου Metropolitan, Πέτρος Κανελλόπουλος.

«Νομίζω ότι είναι σημαντικό να προσφέρομε όλοι από όποιο πόστο έχουμε. Στο κάλεσμα του υπουργείου ο όμιλός μας ανταποκρίθηκε εθελοντικά, ώστε να πάνε εκπαιδευμένοι άνθρωποι και έμπειροι γιατροί στην πηγή του προβλήματος που είναι στη Βόρεια Ελλάδα, για να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας και να βοηθήσουμε» είπε ο κ. Κανελλόπουλος.

«Δεν είναι ευχάριστο να φεύγω από το σπίτι μου, αλλά είναι σημαντικό να μπορούμε να προσφέρουμε. Ως γιατροί αυτό ταχθήκαμε να κάνουμε, να βοηθάμε τον συνάνθρωπό μας. Την Κυριακή θα είναι οι τελευταίες οδηγίες, τη Δευτέρα το πρωί φεύγουμε, τα νοσοκομεία που θα βοηθήσουμε θα είναι με βάση τις θα μας υποδείξουν οι αρχές, το υπουργείο, ο ΕΟΔΥ. Θα είμαστε στην υπηρεσία τους για όποια βοήθεια μπορούμε να δώσουμε σε αυτό το δύσκολο έργο» πρόσθεσε ο ίδιος.