Φτιάχνονται εύκολα, έχουν μπόλικα μπαχαρικά που μυρίζουν Χριστούγεννα και θα συνοδεύσουν ιδανικά το καφέ ή το τσάι σου αυτή τη περίοδο.

Παρέα με τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες δοκίμασε φέτος και τα gingerbread cookies.

Υλικά:
6 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.σ. baking powder
1 κ.σ. ginger σε σκόνη
1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
1 κ.γ. γαρύφαλλο σε σκόνη
1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
1 φλιτζάνι βούτυρο
1 φλιτζάνι μελάσα
1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι νερό
1 αυγό
1 βανίλια
(Για το γλάσο): 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1/4 του φλιτζανιού γάλα με χαμηλά λιπαρά
10 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής (της επιλογής σου)

Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύεις το αλεύρι, το baking powder, το ginger, το μοσχοκάρυδο, το γαρύφαλλο και την κανέλα.

Σε ένα άλλο μπολ, αναμειγνύεις και “χτυπάς” το βούτυρο, την καστανή ζάχαρη, το αβγό, την βανίλια και το νερό, μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα.

Αναμειγνύεις τα συστατικά των δύο μπολ μεταξύ τους και σιγά – σιγά προσθέτεις τα στερεά υλικά. Αρχίζεις να ζυμώνεις, μέχρι να πάρει την υφή ζύμης.

Μοιράζεις τη ζύμη σε 3 μέρη και την πιέζεις, σχηματίζοντας μικρά μπαλάκια. Τα σκεπάζεις με ζελατίνη και τα αφήνεις στην άκρη για περίπου 3 ώρες.

Αφού περάσουν οι ώρες, αλευρώνεις την επιφάνεια της κουζίνας και ανοίγεις με έναν πλάστη προσεκτικά τη ζύμη.

Παράλληλα, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C.

Σε ένα ταψί με λαδόκολλα, αρχίζεις να κόβεις τη ζύμη σε διάφορα σχεδιάκια, χρησιμοποιώντας τον μεταλλικό σου εξοπλισμό. Μπορείς να παίξεις με αστεράκια, ανθρωπάκια, Χριστουγεννιάτικες μπάλες.

Ψήνεις στο φούρνο για περίπου 12-13 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Τα αφαιρείς από τη λαδόκολλα και την αφήνεις σε ένα πιάτο, για να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, ετοιμάζεις το γλάσο, ανακατεύοντας το γάλα με τη ζάχαρη. Πρόσεξε να έχει μία παχύρρευστη υφή.

Περιχύνεις το γλάσο πάνω από τα μπισκότα ή απλά τα βουτάς από τη μία πλευρά.

Τα αφήνεις να κρυώσουν και απολαμβάνεις.