Ο ΠΑΟΚ τα κατάφερε… Να αποκλειστεί πρόωρα από τους ομίλους του Europa League, μία αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση τους… Να ηττηθεί με 2-1 από την αδιάφορη Ομόνοια στο ΓΣΠ, η οποία ήταν ήδη αποκλεισμένη και έπαιζε για το γόητρο της…

Σε συνδυασμό φυσικά με την επικράτηση της Αϊντχόφεν στη Γρανάδα, αφού η ολλανδική ομάδα απέκτησε διαφορά τεσσάρων βαθμών από τον ΠΑΟΚ. Με αυτά τα δύο αποτελέσματα, το σύνολο του Πάμπλο Γκαρσία αποχαιρέτησε νωρίς τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Ούτε το σκορ ήταν άδικο… Ο ΠΑΟΚ είχε μερικά διαστήματα που πίεσε την Ομόνοια, αλλά μέχρι εκεί. Οι κλασικές ευκαιρίες ανήκαν στους γηπεδούχους, οι οποίοι εκτός από τα δύο γκολ, είχαν χαμένα τετ-α-τετ, δοκάρι και ήταν επικίνδυνοι στην αντεπίθεση.

Ο ΠΑΟΚ προσέγγισε το παιχνίδι με μία υπεροψία που δεν δικαιολογούταν από την παρουσία του στον όμιλο και το πλήρωσε. Ο Πάμπλο Γκαρσία άφησε εκτός ενδεκάδας τον Γιαννούλη για να μην ρισκάρει να συμπληρώσει κίτρινες και να λείψει από το ματς με τη Γρανάδα. Μόνο που και ο Γιαννούλης θα απουσιάσει και ο ΠΑΟΚ δεν διεκδικεί κάτι πλέον.

Ο ΠΑΟΚ άρχισε υπνωτισμένα το παιχνίδι και έδωσε χώρο στην Ομόνοια, η οποία τον αξιοποίησε! Μετά από δύο επισκέψεις του Χουμποτσάν και του Λουϊζου στα πρώτα λεπτά, στο 9′ ο Σένε σούταρε από το ημικύκλιο, ο Ζίβκοβιτς απέκρουσε και ο Κακουλή εξ’ επαφής, πλάσαρε σε κενή εστία!

Μέχρι το 20′, ο ΠΑΟΚ δεν είχε αφυπνιστεί… Κάποιες μεμονωμένες ενέργειες του Ζίβκοβιτς και του Καντουρί απειλούσαν τους Κύπριους, ενώ η Ομόνοια έδειχνε απειλητική στις αντεπιθέσεις. Από εκεί και πέρα, η μορφή του παιχνιδιού άλλαξε…

Ο ΠΑΟΚ ανέβασε στροφές και πίεσε για την ισοφάριση και τη βρήκε στον πρώτο πραγματικό συνδυασμό του στην επίθεση! Ο Ουαγκέ σύγκλινε στην περιοχή, έδωσε στον Ζίβκοβιτς, αυτός στον Καντουρί και εκείνος έστρωσε στον Τζόλη, ο οποίος «εκτέλεσε» με δυνατό σουτ τον Φαμπιάνο και ισοφάρισε στο 39′!

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Ομόνοια επιχείρησε να επαναλάβει το ξεκίνημα του πρώτου μέρους… Εκμεταλλευόμενος την αδράνεια του Βαρέλα, ο Σένε βγήκε τετ-α-τετ και πλάσαρε πάνω στον Ζίβκοβιτς και στην επαναφορά ο Τζιώνης σούταρε στο δοκάρι.

Τα λεπτά περνούσαν, ο ΠΑΟΚ δεν είχε τον τρόπο να απειλήσει και η ψυχρολουσία ολοκληρώθηκε στο 84’… Ο Βαρέλα ολιγώρησε, ο Λοϊζου βγήκε στην πλάτη του και ο επερχόμενος Καντουρί τον ανέτρεψε και ο διαιτητής υπέδειξε το πέναλτι. Το οποίο ο Ζορντι Γκόμεθ μετέτρεψε σε γκολ και διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

ΟΜΟΝΟΙΑ (Μπεργκ): Φαμπιάνο, Λούφτνερ, Χουμποτσάν, Λανγκ, Κούσουλος (59’Γκόμες), Κίκο (59’Λέτσιακς), Λοϊζου (85’Ασάντε), Τζιονή, Γκόμεθ, Κακουλής (21’Σεχού), Σενέ (59’Ντούρις).

ΠΑΟΚ (Γκαρσία): Ζ. Ζίβκοβιτς, Ροντρίγκο, Κρέσπο, Βαρέλα, Βαγκέ (46’Γιαννούλης), Τσιγγάρας (79’Μπίσεσβαρ), Ελ Καντουρί, Σβαμπ (46’Μουργκ), Τζόλις, Α. Ζίβκοβιτς, Σφιντέρσκι