Festive φιλετάκια χοιρινά με ρύζι από τον Γιάννη Καρυπίδη
Ο σεφ που έφερε στο Γαλάτσι αέρα γαστρονομικό και αριστοκρατικό μέσω του εστιατορίου του αγαπά την απλότητα και την οικειότητα στα πιάτα του. Με αυτήν την λογική, μας προτείνει μια εύκολη και νόστιμη ιδέα για το γιορτινό τραπέζι.
- Μαζική επίθεση με drones σε ρωσική πόλη 1.000 χλμ από τα σύνορα - Απομακρύνθηκαν κάτοικοι
- Τεχνητή νοημοσύνη και ωδή στο γυμνό: Αυτές ήταν οι πιο τολμηρές φωτογραφίες την χρονιά του 2024
- Στεγαστική κρίση: Οι δήμαρχοι της Ευρώπης κρούουν τον κώδωνα – «Οι πολίτες χρειάζονται λύσεις τώρα»
- Χιόνια σε ορεινές περιοχές της Θεσσαλονίκης - Πού απαιτούνται αντιολισθητικές αλυσίδες
Αυτά τα φιλετάκια χοιρινά με την γλυκόξινη σάλτσα από φασκόμηλο, ξαπλώνουν πάνω σε άγριο ρύζι και εντυπωσιάζουν τους ουρανίσκους σας σε κάθε επίσημη περίσταση. Μπορείτε να το απολαύσετε και χωρίς περίσταση γιορτών, αλλά όταν το μαγειρέψετε θα καταλάβετε ότι το σπίτι σας θα μοσχοβολίσει…Χριστούγεννα. Η συνταγή του νεαρού σεφ έχει κάτι νοσταλγικό και διαχρονικό.
Υλικά
300 γρ χοιρινό φιλέτο
20γρ βούτυρο
30γρ κρεμμύδι
1 κουτάλια της σούπας μουστάρδα
1 κουτάλια της σούπας μέλι
Φασκόμηλο
Χυμό από ένα λεμόνι
100 ml κρεμα γάλακτος
100γρ άγριο ρύζι
Εκτέλεση
Κόβουμε το ψαρονέφρι αφού το έχουμε καθαρίσει από τις ίνες σε μικρά φιλετάκια 3εκ πάχους περίπου. Τα αλατοπιπερώνουμε και τα τσιγαρίζουμε στο βούτυρο και από τις δυο πλευρές. Εν συνέχεια, ρίχνουμε το κρεμμύδι αφού το έχουμε ψιλοκόψει και το τσιγαρίζουμε για 1 λεπτό, ανακατεύοντας μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτουμε τώρα την κρέμα γάλακτος, την μουστάρδα, το μέλι και το φασκόμηλο.
Αφήνουμε να σιγοβράσει για λίγο ανακατεύοντας μέχρι να δέσει η σάλτσα μας, βράζουμε το άγριο ρύζι με άφθονο νερό για περίπου 40 λεπτά ελέγχοντας τα καρυκεύματα και, προς το τέλος, προσθέτουμε μια κουτάλια της σούπας βούτυρο. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις