Ένα στοιχειωμένο ρεκόρ, το οποίο παραμένει ακατάρριπτο επί δεκαετίες και το οποίο κατέχει ο θρυλικός Πελέ, αναμένεται να καταρρίψει ο Λιονέλ Μέσι.
Ακόμα και στο επόμενο παιχνίδι της Μπαρτσελόνα με την Κάντιθ, εφόσον σκοράρει δύο γκολ.
Πρόκειται για τα γκολ που έχει σκοράρει ένας ποδοσφαιριστής με τη φανέλα μίας ομάδας.
Ο Μαραντόνα αγωνίστηκε επί 18 χρόνια στη Σάντος και σκόραρε το εκπληκτικό νούμερο των 643 γκολ.
Ένας μέσος όρος 35,72 γκολ ανά αγωνιστική περίοδο.
Ο Μέσι έχει πετύχει 641 γκολ με την Μπαρτσελόνα και η κατάρριψη του ρεκόρ του Πελέ μοιάζει σίγουρη.
Ο Μέσι έχει ήδη αφαιρέσει άλλο ένα ρεκόρ από το σπουδαίο Βραζιλιάνο, αυτό με τα περισσότερα γκολ σε μία σεζόν.
Την περίοδο 2011-2012 ο Μέσι πέτυχε 73 τέρματα σε 60 παιχνίδια, όταν ο Πελέ είχε σταματήσει στα 66, αλλά σε 46 συμμετοχές το 1957.
Ο μεγάλος ανταγωνιστής του Μέσι στη σύγχρονη εποχή, ο Κριστιάνο Ρονάλντο, θα «σπάσει» σύντομα ένα άλλο επίτευγμα του Πελέ: του πρώτου σκόρερ στον κόσμο με ομάδες και Εθνικές.
Ο Πελέ έχει σκοράρει 757 γκολ και ο Πορτογάλος 750, μειώνοντας διαρκώς τη διαφορά.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Η Άστον Βίλα πέρασε με 1-0 από την Πόλη επί της Φενέρμπαχτσε και η Λιόν «καθάρισε» με 1-0 τη Γιουνγκ Μπόις στην Ελβετία. Πώς διαμορφώθηκε η βαθμολογία της League Phase του Europa League.
LIVE: Μπράγκα – Νότιγχαμ Φόρεστ. Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Μπράγκα – Νότιγχαμ Φόρεστ για την 7η αγωνιστική της League Phase του Europa League.
LIVE: Ουτρέχτη – Γκενκ. Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ουτρέχτη – Γκενκ για την 7η αγωνιστική της League Phase του Europa League.
LIVE: Ρόμα – Στουτγκάρδη. Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ρόμα – Στουτγκάρδη για την 7η αγωνιστική της League Phase του Europa League.