Κλιματική αλλαγή : Ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών κατέγραψε ο Νοέμβριος του 2020
Αυτό είχες ως κύριο αντίκτυπο και το πάχος και μέγεθος των πάγων της Αρκτικής
Ο κόσμος μόλις βίωσε τον πιο ζεστό Νοέμβριο σε επίπεδα ρεκόρ, ενώ η Ευρώπη είχε το πιο θερμό Φθινόπωρο, σύμφωνα με μια ανησυχητική έκθεση της Υπηρεσίας για την Κλιματική Αλλαγή της Ευρωπαϊκής Ένωσης Copernicus.
Αύξηση θερμοκρασίας
Οι θερμοκρασίες αυξήθηκαν περισσότερο σε μια μεγάλη περιοχή σε όλη τη βόρεια Ευρώπη, τη Σιβηρία και τον Αρκτικό Ωκεανό, όπου ο θαλάσσιος πάγος ήταν στο δεύτερο χαμηλότερο επίπεδο που παρατηρήθηκε ποτέ τον Νοέμβριο.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Νότια Αμερική, η νότια Αφρική, το οροπέδιο του Θιβέτ, η ανατολική Ανταρκτική και το μεγαλύτερο μέρος της Αυστραλίας είδαν επίσης θερμοκρασίες πολύ πάνω από τον μέσο όρο.
Σε παγκόσμιο επίπεδο, ο Νοέμβριος ήταν σχεδόν 0,8 βαθμούς Κελσίου (1,44 Φαρενάιτ) πάνω από τον μέσο όρο σε σχέση με τη μέση τιμή για την περίοδο 1981-2010 και 0,1C (0,18F) υψηλότερα από πέρυσι.
Και αυτή η ασυνήθιστη θερμότητα έρχεται παρά το δροσιστικό αποτέλεσμα του ρεύματος La Niña.
The world just experienced its hottest November on record while Europe had its warmest fall, according to a report from the European Union’s Copernicus Climate Change Service.
Posted by CNN on Monday, 7 December 2020
Στην Αυστραλία, πυρκαγιές βρίσκονται εκτός ελέγχου εδώ και έξι εβδομάδες στο δημοφιλές τουριστικό σημείο του νησιού Fraser, καθώς τμήματα της χώρας βρίσκονται στη μέση ενός πρωτοφανούς καύσωνα.
Ανησυχητικά δεδομένα
«Αυτά τα αρχεία συνάδουν με τη μακροπρόθεσμη τάση της υπερθέρμανσης του παγκόσμιου κλίματος», δήλωσε ο Carlo Buontempo, διευθυντής της υπηρεσίας αλλαγής του κλίματος Copernicus στο ECMWF.
Είπε ότι ο Νοέμβριος ήταν «ένας εξαιρετικά ζεστός μήνας» παγκοσμίως και οι θερμοκρασίες στην Αρκτική και τη βόρεια Σιβηρία παρέμειναν σταθερά υψηλές, ενώ ο θαλάσσιος πάγος ήταν κοντά στη χαμηλότερη έκτασή του.
«Αυτή η τάση αφορά και τονίζει τη σημασία της συνολικής παρακολούθησης της Αρκτικής, καθώς θερμαίνεται ταχύτερα από τον υπόλοιπο κόσμο», πρόσθεσε.
Ο Buontempo είπε ότι οι υπεύθυνοι διαμόρφωσης θεμάτων πολιτικής που δίνουν προτεραιότητα στον μετριασμό των κλιματικών κινδύνων «πρέπει να δουν αυτά τα αρχεία ως κουδούνι συναγερμού» και να σκεφτούν πιο σοβαρά από ποτέ πώς να συμμορφωθούν καλύτερα με τη Συμφωνία του Παρισιού του 2015.
Διαταραχές και στην πολιτική σκηνή
Οι ΗΠΑ αποσύρθηκαν από τη συμφωνία του Παρισιού τον περασμένο μήνα, με τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να ισχυρίζεται ότι «είχε σχεδιαστεί για να σκοτώσει την αμερικανική οικονομία», αλλά ο εκλεγμένος Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έχει υποσχεθεί να επαναφέρει το σύμφωνο μετά την ορκωμοσία του.
Τα δεδομένα του Copernicus δείχνουν ότι το 2020 θα μπορούσε να είναι η πιο καυτή χρονιά. Είναι ισοδύναμο με το 2016, το θερμότερο έτος που είχαμε ποτέ και είναι πιθανό να ισούται με το ρεκόρ του 2016 ή να το υπερβαίνει οριακά εκτός εάν ο υδράργυρος πέσει αυτόν τον μήνα.
- Τραμπ και ελληνοτουρκικά – Τι πιστεύουν οι Έλληνες, ένας πρώην διπλωμάτης των ΗΠΑ και ένας πανεπιστημιακός
- Masdar: Με όχημα την ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ σχεδιάζει off shore αιολικά και φωτοβολταϊκά 6 GW σε Ελλάδα και Ισπανία
- Διαγραφή Σαμαρά: Κάνει ζυμώσεις για κόμμα – Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά
- Μέσω ΑΣΕΠ οι προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία
- Ο Φουκώ διαβάζει Χέγκελ
- Βατικανό: Μπορείτε να περιηγηθείτε ψηφιακά στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη