Σύψας : Φανταστείτε τι θα γίνει στην Ερμού αν ανοίξουν όλα τα καταστήματα
Όσο για τις εισηγήσεις της επιτροπής σχετικά με την άρση των μέτρων, ο κ. Σύψας ανέφερε ότι «πηγαίνουμε μέρα με τη μέρα, γιατί δεν μπορούμε να αναλάβουμε το κόστος μιας τραγωδίας».
Να μην υπάρχει κανένας εφησυχασμός, τόνισε ο καθηγητής Νίκος Σύψας, ο οποίος διερωτήθηκε «αν υπάρξει ανάκαμψη της πανδημίας του κοροναϊού πού θα πάνε οι ασθενείς;».
«Δεν υπάρχουν κρεβάτια, υπάρχει κίνδυνος να μη λαμβάνουν υπηρεσίες οι ασθενείς», ανέφερε ο καθηγητής συμπληρώνοντας ότι «τα μέτρα απέδωσαν πολύ αργά λόγω της μεγάλης διασποράς και για αυτό δεν βλέπουμε ακόμη κάμψη διασωληνωμένων».
Όσο για τις εισηγήσεις της επιτροπής σχετικά με την άρση των μέτρων, ο κ. Σύψας ανέφερε ότι «πηγαίνουμε μέρα με τη μέρα, γιατί δεν μπορούμε να αναλάβουμε το κόστος μιας τραγωδίας».
«Φανταστείτε τι θα γίνει στην Ερμού αν ανοίξουν όλα τα καταστήματα. Θα γίνει εστίας υπερμετάδοσης», τόνισε.
Ο καθηγητής μάλιστα, ζήτησε να μην υπάρξει η παραμικρή χαλάρωση στις γιορτές, καθώς «ό,τι συμβεί τα Χριστούγεννα θα το αντιμετωπίσουμε τον Γενάρη και θα είναι άσχημο» και ανέφερε ότι «στη Θεσσαλονίκη η έκρηξη έγινε μέσα σε πέντε μέρες». «Είναι επικίνδυνο το φαινόμενο και είναι πέρα από τις δυνάμεις μας. Θα μας ταλαιπωρεί μέχρι την Άνοιξη», ξεκαθάρισε.
Σχετικά με τον εμβολιασμό, ο κ. Σύψας, μιλώντας στο Open ανέφερε ότι «ρεαλιστικός στόχος είναι να εμβολιαστούν μέχρι τον Ιούνιο υγειονομικοί και ευπαθείς ομάδες, δεν είναι εύκολος στόχος να εμβολιαστεί το 70%».
Παράλληλα τόνισε ότι είναι δύσκολο το εγχείρημα του εμβολιασμού, καθώς το αντιεμβολιαστικό κίνημα μεγαλώνει, αφού ο «ο κόσμος είναι δύσπιστος». «Για παράδειγμα το 30% του προσωπικού στο δικό μου νοσοκομείο δεν έχει εμβολιαστεί για τη γρίπη», ανέφερε.
«Αν ο ΕΜΑ δώσει έγκριση να ξέρουμε ότι το εμβόλιο είναι πολύ ασφαλές. Εγώ θέλω πρώτα να δω τα στοιχεία και μετά να πω για την ασφάλεια» υπογράμμισε.
Κατόπιν πρόσθεσε ότι «σκοπός είναι να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί στα μέσα Ιανουαρίου». «Θα κάνω από τους πρώτους το εμβόλιο» ξεκαθάρισε και προειδοποίησε ότι «χωρίς υγειονομικό πιστοποιητικό δεν θα μπορέσει κάποιος να ταξιδέψει από χώρα σε χώρα».
- Συρία: Τραμπ και Σάρα συζήτησαν για τις εγγυήσεις των δικαιωμάτων των Κούρδων
- Γουατεμάλα: 9ος αστυνομικός νεκρός από τα πυρά συμμοριών
- Ιράν: Η Lufthansa αναστέλλει τις πτήσεις προς και από την Τεχεράνη μέχρι και τις 29 Μαρτίου
- Τουλάχιστον 1.500 μέλη του Ισλαμικού Κράτους δραπέτευσαν από φυλακές της Συρίας
- Τρίπολη – Νεστάνη: Νεκρός εντοπίστηκε ηλικιωμένος κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς σε κατοικία
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Τρεις ανατροπές υπέρ των παιδιών
- Η Μολδαβία αποχώρησε από την ευρασιατική ομάδα ΚΑΚ της οποία ηγείται η Ρωσία
- Η Premier League αποθέωσε τον Κωστούλα για το καταπληκτικό γκολ (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442