Φτιάξτε πανεύκολα, χειροποίητα ραβιόλια
Πλούσια γεύση που χορταίνει απολαυστικά: αυτό πετυχαίνουν τα ζυμαρικά. Και φυσικά...τα ραβιόλια.
Τα ραβιόλια ανήκουν στα πλέον γευστικά ζυμαρικά. Αγαπημένα των Ιταλών, σερβίρονται με πλούσιο ζωμό ή σάλτσα και, με λίγο τυρί από πάνω, κατακτούν κάθε ουρανίσκο. Αν είστε αμετανόητοι μακαρονάδες και θέλετε να τα εντάξετε στο γιορτινό τραπέζι, ετοιμάστε τα με τα χεράκια σας και συδνυάστε τα με μια ζουμερή, κρεατένια σάλτσα για το απόλυτο festive δείπνο.
Δείτε εδώ πώς:
Η συνταγή του βραβευμένου σεφ Ρενάτο Μεκόλι για λαχταριστά ραβιόλια με κρέας
Για τη γέμιση των ζυμαρικών:
400gr ουρά μοσχαρίσια
1 καρότο, 1 κρεμμύδι, θυμάρι
2 σκελίδες σκόρδο, 4 ντομάτες
Αλάτι, πιπέρι
Κόκκινο κρασί
Εκτέλεση
Σωτάρουμε κρέας με τα λαχανικά και στη συνέχεια προσθέτουμε τη ντομάτα. Σβήνουμε με κρασί προσθέτουμε τα καρυκεύματα και σκεπάζουμε τη κατσαρόλα, αφήνοντας τη να σιγοβράσει για δύο περίπου ώρες. Όταν είναι έτοιμο το κρέας, κατεβάζουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Με αυτή τη γέμιση γεμίζουμε τα ραβιόλι και αφού τα βράσουμε τα σερβίρουμε με τη σάλτσα από το κρέας.
- Ρωσία: Η Μόσχα δηλώνει έτοιμη να προμηθεύσει φυσικό αέριο στην Ευρώπη μέσω της Ουκρανίας μετά το 2024
- ΗΠΑ: Πώς ένας οκτάχρονος έσωσε την αδερφή του από σκύλο που χίμηξε να την σκοτώσει
- Σανέ: «Ελπίζω η στιγμή μου στο EURO να είναι εναντίον της Ισπανίας»
- Ισπανικό «ψηφιακό πορτοφόλι» μπλοκάρει την πρόσβαση ανηλίκων σε πορνό
- Δυτική Όχθη: Το Ισραήλ κατέσχεσε και προσάρτησε 12.700 εύφορης γης στην κοιλάδα του Ιορδάνη
- Τραγική ειρωνεία: Η φωτιά να καίει στη Ζάκυνθο υπό τους ήχους του «Δώσε μου φωτιά»