Τα ραβιόλια ανήκουν στα πλέον γευστικά ζυμαρικά. Αγαπημένα των Ιταλών, σερβίρονται με πλούσιο ζωμό ή σάλτσα και, με λίγο τυρί από πάνω, κατακτούν κάθε ουρανίσκο. Αν είστε αμετανόητοι μακαρονάδες και θέλετε να τα εντάξετε στο γιορτινό τραπέζι, ετοιμάστε τα με τα χεράκια σας και συδνυάστε τα με μια ζουμερή, κρεατένια σάλτσα για το απόλυτο festive δείπνο.

Δείτε εδώ πώς:

Η συνταγή του βραβευμένου σεφ Ρενάτο Μεκόλι για λαχταριστά ραβιόλια με κρέας

Για τη γέμιση των ζυμαρικών:
400gr ουρά μοσχαρίσια
1 καρότο, 1 κρεμμύδι, θυμάρι
2 σκελίδες σκόρδο, 4 ντομάτες
Αλάτι, πιπέρι
Κόκκινο κρασί

Εκτέλεση

Σωτάρουμε  κρέας με τα λαχανικά και στη συνέχεια προσθέτουμε τη ντομάτα.  Σβήνουμε με κρασί προσθέτουμε τα καρυκεύματα και σκεπάζουμε τη κατσαρόλα, αφήνοντας τη να σιγοβράσει για δύο περίπου ώρες. Όταν είναι έτοιμο το κρέας, κατεβάζουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Με αυτή τη γέμιση γεμίζουμε τα ραβιόλι και αφού τα βράσουμε τα σερβίρουμε με τη σάλτσα από το κρέας.